Mevsim geçişlerinde bazen siz farkında olmadan saçlarınız yıpranabilir. Ancak bu geçiş dönemlerinde hassas saçlarınızı koruyabilirsiniz. Yapabileceğiniz basit ama etkili yollarla bu mümkün. Sağlıklı, güçlü ve mevsim geçişlerinden etkilenmeyen saçlar için bakım uygulayın. Peki, neler yapmanız gerekiyor?

Mevsim geçişlerinde saçlar nemini çok hızlı kaybeder. Bu nedenle kırılmalar ve dökülmeler artar.

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE SAÇ SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN ÖNERİLER

Saçları temiz tutun

Yaz aylarında saçlar klor, güneş, ter ve çeşitli kirlere maruz kalabilir ve çabuk kirlenebilir. Bu sebeple günlük temizlik yapmak gerekir. Doğru bir şampuanla saçların kendi besleyici yağlarını kaybetmeden temizliği sağlanmalı.

Saç kremi kullanın

Saçlar yaz boyu maruz kaldıkları elementlerden sonra kuruyup zarar görür. Bu sebeple saçınıza uygun bir saç kremi kullanmanız kuruluğu, hasarı ve buna bağlı kırılmaları önler.

Bakım yağı kullanın

Zengin içerikli saçınızın ihtiyacını karşılayabilecek ve saç yapınıza uygun saç yağları kullanın. Saç yağları saç tellerinin elastik yapısını artırır ve kırılmayı engeller.

Yeşil sebzelerle beslenin

Beslenmek saçlar üzerinde de etkili. A ve C vitamini olan yeşil sebzeler saç foliküllerini güçlendirir. Saçın daha hızlı uzamasını sağlar.

Stresten uzak durun

Stres saç dökülmesini tetikleyebilir, bu nedenle mümkünse stresten uzak durun veya stres yönetimi yapmayı öğrenin.

Dermatolojik tedaviler

Kola değil zehir! Zararı tahmin ettiğinizden daha büyük Kola değil zehir! Zararı tahmin ettiğinizden daha büyük

Mevsim geçişinde şiddetli saç dökülmesi yaşar bununla yalnız başa çıkamazsanız dermatologdan yardım almanızda fayda var.

Editör: Yasemin Dülgeroglu