Dünyanın önde gelen alışveriş sitelerinden birisi olan Amazon, Troy(Türkiye'nin ödeme yöntemi) kredi kartlarını kabul etmeye başladı. Geçtiğimiz haftaya kadar Master ve Visa Cart ile işlemlerini alan Amazon, artık Troy kartlar ile sipariş almaya başladı.

Amazon, 2 seneden bu yana alışveriş yaptıran Türkiye'nin yerli kartı olan Troy'u daha yeni kabul ediyor. 

TROY Nasıl doğdu?

Dünya'da geçtiğimiz yıl Rusya ile Ukrayna arasında bir savaş başladı. Donetsk ve Ruhansk gibi bölgeler ile Kırım'ın Ukrayna'ya ait bölgeleri ilhak etmesinin ardından dünyanın Rusyaya karşı olan ilk tepkisi de Visa ve Master kartların Rusya içerisinde geçersiz hale gelmesi oldu. Rusya buna karşı hazırlıklı olmadığı için büyük zorluklar çekti. Ancak günümüzde Rusya'da da artık yerli bir kredi kartı kullanımı başladı. 

Türkiye Rusya'nın yaşadığı bu olaydan ders çıkardı ki herhangi bir savaşa da dahil olmadan kendine ait ödeme yöntemi'ni de ülke genelindeki ödeme yöntemleri arasına soktu. Bu ödeme yöntemi Halihazırda kullanılan Master Cart ve Visa'ya Troy kart ta eklendi.

AMAZON'A BOYKOT DEVAM ETMELİ Mİ ?

Amerika Birleşik Devletleri'ne ait olan Amazon, ABD'nin de savunduğu Gazze politikalarını destekliyor. 

Kovancılar'da altyapı çalışması devam ediyor Kovancılar'da altyapı çalışması devam ediyor

 28 Kasım 2023 itibariyle İsrail ordusunun Gazze'de başlattığı katliama destek verdiği iddiasıyla boykota tabi tutulan Amazon'un Türkiye'de kendisine karşı uygulanan bu boykot sebebiyle Troy'un tanınmasını bu tarihe kadar uzattığı düşünülürken yetkili mercilerden bu konuda bir açıklama yapılmadı.

Troy Kredi kartı karşıtlığı, geçtiğimiz haftaya kadar sürdüren Amazon'a uygulanması gereken boykotun bir haklı gerekçesi olarak ortaya çıkıyordu. 

Kaynak: Doğu Gazetesi