Severek tüketilen meyvelerin başında gelen incirin faydaları saymakla bitmiyor. Kendisi kadar sütünün de faydaları biliniyor.

İncir sütü, incir ağacının herhangi bir bölümü kırıldığında incir ağacının salgıladığı beyaz renkli süt benzeri öze denir. Güçlü antibakteriyel özelliklere sahip farklı proteinler, enzimler, lateks ve diğer bileşenler içerir.

İNCİR SÜTÜNÜN FAYDALARI

Kalsiyum kaynağı

Kemik hücrelerinin iyi büyümesi ve sağlıklı kemikler için D vitaminine ihtiyaç vardır. Kalsiyumun daha iyi emilebilmesi için ise uygun miktarda D vitaminine ihtiyaç vardır. İncir sütü, olabilen iyi bir D vitamini ve kalsiyum kaynağıdır.

Siğilleri tedavi eder

Eski zamanlardan bu yana incir sütü siğiller için popüler bir çare olmuştur. Yapılan bazı çalışmalar incir sütünün siğilleri yok etmede neredeyse yüzde 50'lik bir başarı oranına sahip olduğunu gösteriyor. Peki, incir sütü siğilleri nasıl yok ediyor?

Bir incir yaprağını kırın ve incir sütünü hemen siğillerinizin üzerine uygulayın. Gözlerinizin veya hassas bölgelerinize sakın yakın kullanmayın.

İncir sütü bir süre sonra yapışkan bir hal alır. Siğillere sürüp üzerinde kurumasını bekleyin. İşlemi 7-10 gün boyunca günde iki kez tekrarlayın.

Mantar ve bakteriden korur

İncir sütü  antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. İncir ağacının bir kısmı hasar gördüğünde veya kırıldığında, incir sütü hasarlı kısmı mantar ve bakteri enfeksiyonundan korur. İncir sütünü cilde uygulamak akne ve diğer bakteriyel cilt rahatsızlıkları riskini azaltabilir. İncir sütü ayrıca saçkıran için etkili bir çare olarak kabul edilir.

Damarları tıkıyor, beyni eritiyor: Her mutfakta kullanılıyor Damarları tıkıyor, beyni eritiyor: Her mutfakta kullanılıyor

Cilt bakımı

İncir sütünün cildi besleme ve nemlendirme özelliği var. Cildin sağlıklı ve elastik görünmesini sağlar.

Editör: Yasemin Dülgeroglu