Vücudun sağlıklı olması için alınan besinler çok önemli. Öyle besinler var ki vücuda faydası resmen mucize gibi olabiliyor. Bu özel karışım da vücudu besleyip güçlendirirken doğal bir enerji kaynağı sunuyor.  Tahin ve pekmezi sütle bir araya getirdiğiniz zaman ortaya çıkan etkiler şaşırtıcı olabilir. İçeriklerin sağladığı faydalar, beklediğinizden çok daha fazla olabilir. İşte tüm detaylar...

TAHİN PEKMEZ VE SÜT KARIŞIMI

Tahin pekmezi bir de süt ile karıştırınca besleyici değerleri artarak karşımıza çıkıyor. Bu karışım, sağlık açısından pek çok fayda sunar ve enerji vererek bağışıklık güçlendirir. Bu besinlerin zaten her biri tek başına faydalı. Öte yandan bir araya geldiklerinde vücuda çok yönlü fayda sağlıyorlar.

TAHİNİN FAYDALARI NELER?

Tahin; ham maddesi susam olan, E vitamini, magnezyum ve çinko açısından zengin bir gıda. Yüksek antioksidan içeriği ile cildin yaşlanma belirtilerini geciktirir. Aynı zamanda vücuda enerji veren tahin, sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. İçeriğinde ki lifler sayesinde bağırsak hareketlerini düzenler, kalp sağlığına fayda sağlar, kolesterolü düşürür ve vücuda enerji verir.

PEKMEZİN FAYDALARI NELER?

Pekmez; demir ve kalsiyum açısından oldukça zengin olan pekmez geleneksel olarak kansızlık sorununa karşı tavsiye edilir. Demir eksikliği yaşayanlar için pekmez, doğal şifa kaynaklarından biri. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini artırır. Kemik ve diş sağlığını da olumlu yönde destekler.

Kaygı, korku ve endişe içerisinde gergin bir ruh haline sahipseniz Anksiyete hastası olabilirsiniz! Kaygı, korku ve endişe içerisinde gergin bir ruh haline sahipseniz Anksiyete hastası olabilirsiniz!

SÜTÜN FAYDALARI NELER?

Kalsiyum, protein, B vitamini ve fosfor açısından zengin olan süt, özellikle kemik sağlığı için önemli olan kas gelişimini destekler ve vücudun enerji ihtiyacını karşılar. Süt, içerdiği protein sayesinde kasların onarılmasına ve güçlenmesine yardımcı olur. Vücut direncini artırır ve bağışıklığı güçlendirir.

MUCİZE ÜÇLÜ: TAHİN, PEKMEZ, SÜT

Her biri tek başına faydalı olan bu üç besin bir araya geldiği zaman ortaya çıkan karışım sağlığa pek çok fayda sunar. Bu karışım; özellikle enerji verici özelliğiyle bilinir. Mucize karışımı, sabahları tüketince vücuda ihtiyacı olan enerjiyi sağlar ve gün boyunca zinde kalmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı koruma sağlar. Karışımın diğer faydaları: Yüksek demir içeriği ile kemik ve diş sağlığına faydalıdır. Kansızlığın giderilmesine yardımcı olur. Sindirimi düzenler ve bağırsak sağlığını korur. Öte yandan cilt sağlığı üzerinde olumlu faydaları vardır. Karışımın içerisin bulunan sağlıklı yağlar ve proteinler, kas onarımı ve gelişimi için gereklidir. Bu sebeple spor yapan kişiler için de ideal bir içecektir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu