Temelinde 369 deprem izolatörü bulunan ve akıllı teknolojiyle donatılan Erzincan Devlet Hastanesi’nde helikopter pistine yer verilmedi. 

140 bin metrekare alana sahip 500 yataklı hastanede; 800 civarında otopark alanı, 46 yoğun bakım yatak sayısı, 80 ameliyathane ve 19 diyaliz yatağına yer verilirken son teknolojiyle inşa edilen hastane de helikopter pistine yer verilmedi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre helikopter pisti için birçok prosedür uygulanması gerekiyor ve hastanede pist için gereken metrekarede alan bulunmuyor. Ancak hastane yönetimi olası bir olumsuz durumda tedbiri elden bırakmıyor. Pistin eksikliğini gidermek için gereken önlemi alan hastane yönetimi, Emniyet ve Jandarma ekipleriyle birlikte tatbikat uygulamalarına katılıyor. Sağlık ekipleri, helikopter bulunudğu bölgeden havalanmadan gerekli iletişimi sağlayarak otoparkı hızla boşaltıyor ve zemini helikopter inişine hazır hale getiriyor. Otopark alanına yönlendirilen ambulanslar ise helikopterden getirilen hastaya müdahale için hazır bekliyor.

Helikopter pisti olmayan hastane, olası olumsuzluklara karşı böyle önlem alıyor.

Erzincan’da afet ve acil durum için toplanma alanları belirlendi Erzincan’da afet ve acil durum için toplanma alanları belirlendi

Editör: Sena ERDOĞAN