GENEL

16 yıllık acı

11 Ağustos tarihinde Alp Jandarma Karakoluve Kemah ilçe jandarma komutanlığında görevli 10 askerimiz şehit olmuştu. Ana kuzularımız, şehitlerimiz anısına yaptırılan anıt halen mahsun.

Abone Ol

Erzincan, 16 yıl önce 12 Ağustos'u ağlayarak geçirdi. 16 yıl önce bir ihbarı değerlendirmek üzere 10 kişilik askeri ekip, sorumlusu bulunduğu bölgeye giderek köylülerle sohbet etti. Teröriste yardım ve yataklık edilmemesini nasihat etti ve dönüşe geçti. Dönüş yolunda kendileri için tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle olay yerinde hayatını kaybetti.  

16 YIL ÖNCE 11 AĞUSTOS 2008 TARİHİNDE NE OLMUŞTU?

"10 Ağustos akşamı saat 21.30'da Kemah ilçesine bağlı Sarıyazı köyüne gelen 3 teröristin erzak aldıktan sonra köyü terkettikleri bilgisi alınmış ve görevli Alp Karakolunda askeri hazırlıklar başlamıştı.

11 Ağustos sabah saat 05.00'de yaya olarak Sarıyazı köyüne intikal eden birliklerin yanına gelen Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yılmaz Tankül, köylülerle bir süre görüştüler.
Köylüleri teröristler konusunda uyaran Kurmay Yarbay Şamdancı ile jandarma komutanı yüzbaşı Yılmaz Tankül, devriye aracıyla köyden ayrıldılar.
Araç, Sarıyazı - Olukpınar köyü yol ayrımına geldiğinde teröristlerce daha önceden yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması neticesinde Kurmay Albay Miktat Şamdancı,

Uzman Jandarma Çavuş Selim Kabataş,

Uzman Jandarma Çavuş Gökhan Kuvat,

Jandarma er A.Aydın Emer, Önder Muratoğlu, Adem Bilaloğlu, Murat Atsen, Abdurrahman Bolat, Barış Demir olay yerinde hayatını kaybetti.
Patlamada Kemah İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yapan Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tankül, 7 yıl yaşam mücadelesi verdikten sonra tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti.

O DÖNEM YAŞANAN PATLAMANIN İZLERİ FOTOĞRAFLARA BÖYLE YANSIMIŞTI.

İL JANDARMA KOMUTANLIĞI DÖNEMİN VALİSİ, ORDU KOMUTANI VE JANDARMA KOMUTANININ KATILDIĞI BİR TÖREN İLE YAPILAN ŞEHİTLİĞİN AÇILIŞINI YAPMIŞ, VE BAYRAK BU DÖNEMDE GÖNDERE ÇEKİLMİŞTİ.

ŞEHİTLİĞİN BULUNDUĞU DAĞDAN ERZİNCAN'DA GÖZÜKÜYOR.

ŞEHİTLERİMİZE TEKRAR ALLAHTAH RAHMET DİLERİZ....

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN