Erzincan'da hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı Erzincan'da hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Bugün yapılan Türk Diasporası Sempozyumu açılış programında Ziyagölkalp İlkokulu öğrencileri tarafından bir performans sergilendi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Mehmet Kavukçu’nun yönetiminde hazırlanan performansta öğrenciler kendilerine verilen yedi Türk Cumhuriyetinin bayraklarını 1m eninde, 50m uzunluğunda bir brandanın üzerine çizdiler. Okul bahçesinde hazırlanan resimler EBYÜ Erdoğan Büyükkasap Kongre Merkezinde yedi ayrı Türk Cumhuriyetinden gelen katılımcıların da bulunduğu salonda sergilendi.

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Mehmet Kavukçu; “Öğrencilere ömür boyu unutamayacakları bir performans sergilemeleri gerektiğini böylece gelecekte Türk Cumhuriyetleri ile ilgili bir bağlantı kurma imkânını sağladık. Bu performans ile Türk Cumhuriyetlerinin gelecekte birbirlerine daha yakın durmalarına imkân sağlayabileceğimizi düşündük. Öğrencilerin pek çoğu Türk Cumhuriyetlerinin bayraklarını hem branda üzerine hem de zihinlerine kaydetmiş oldular. Performans sergilemesi sırasında izleyicilerden büyük alkış aldılar."  dedi.

Türk Cumhuriyetleri Bayrakları (4) 1280X763Türk Cumhuriyetleri Bayrakları (3) 1280X763Türk Cumhuriyetleri Bayrakları (2) 1280X763Türk Cumhuriyetleri Bayrakları (1) 1280X763Sempozyum 1280X720Türk Cumhuriyetleri Bayrakları (5) 1280X763

Editör: Merve Kiraz