ERZINCAN

Yüzmeyi alanının uzmanlarından öğreniyorlar

Erzincan Gençlik ve Spor il Müdürlüğü'nün açtığı yüzme kurslarına ilgi oldukça büyük. Kursiyerler alanının en yetkin eğitmenlerinin elinden yüzme öğreniyor.

Abone Ol

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan yüzme kurslarına katılan vatandaşlar, vardiya halinde yüzme havuzuna giderek alanında uzman antrenörlerden eğitim alıyorlar. Erzincan Olimpik Yüzme Havuzu, 7’den 70’e herkesin yüzme sporunu yapabileceği modern bir tesis.

Alanında uzman antrenörler tarafından verilen eğitimlerle yüzmeye başlayan çocuklar, gelişim süreçleriyle başarılı sporcular olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2012 yılında açılan bu olimpik yüzme havuzunda, alanlarında uzman antrenörler eşliğinde eğitim alan sporcuların Erzincan il genelinde başarılı olmaları ve Milli takıma kazandırılmaları hedefleniyor.

Yüzme eğitimi alanların düşünceleri

Yüzme eğitimi alan Arda Güneş, “Burada ücretsiz şekilde yüzme kursundan yararlanabiliyoruz. Hocalarımız çok iyi öğretiyorlar ve farklı stillerde yüzme tekniklerini öğreniyoruz. Eğer bu kurs olmasaydı, evde tablet, telefon veya bilgisayar başında oyun oynayacaktım. Ama bu kurs sayesinde hem spor yapıp hem de yüzme öğreniyorum” diyor.

Yüzme eğitimi alan Soner Eğe Çakmak ise, “Hocalarımız bizimle çok iyi ilgileniyor. Havuzu seviyorum. Şu an burada olmasaydım, evde oturup televizyon izleyecektim. İyi ki hocalar eşliğinde ders alıyoruz. Erzincan Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, Olimpik Yüzme Havuzu çalışanlarına ve hocalarıma çok teşekkür ederim” şeklinde konuşuyor.