Oval, kare, yuvarlak… Her insanın farklı yüz şekli bulunur. Bune göra kişilerin ortaya çıkaracağı, daha görünür hale getireceği yüz bölgesi de değişiklik gösterir. İşte yüz şekline göre allık uygulama teknikleri…

Bingöl'de iki araçta 542 kilogram esrar ele geçirildi Bingöl'de iki araçta 542 kilogram esrar ele geçirildi

Oval
Oval bir yüze sahip olan kişiler, gülümserken ortaya çıkan ve güneşte ilk kızaran bölgeden başlayarak şakaklara kadar allığı fırça yardımı ile yedirmesi gerekir. Yukarı şakaklara doğru sürülen allık yüzü daha kalkık gösterir.

Kare
Kare yüz şekline sahip kişiler de yine gülümserken ortaya çıkan bölgeden başlayarak ancak oval yüzden farklı olarak daha yuvarlak hareketlerle yüzü daha da yukarı çekmeden allığı fırça yardımı ile yedirmesi gerekir. Ayrıca bu yüz şeklinde çıkık çene hattı da allıkla yumuşatılabilir.

Yuvarlak
Yuvarlak yüz şekline sahip olanlar ise allıklarını C şeklinde kaşlarına doğru getirerek fırça yardımı ile yedirmesi gerekir. Bu yüz şeklindeki kişilerin yüzlerini daha keskin hatlı ve daha kalkık göstermesi gerekir. Çene hattı için ise fırçada kalan allıkla yüzün bittiği bölgeye kontür gibi uygulama yapılır.

Uzun
Uzun yüze sahip, özellikle yüzünün alt bölgesinin daha uzun olduğu kişilerin daha toplu bir görünüm elde etmesi gerekir. Elmacık kemiklerinin yuvarlak yerinden başlayarak hafifçe kenarlara dağıtarak allığın fırça yardımı ile yedirilmesi gerekir.


 


 

Editör: Sena ERDOĞAN