Yüzün yıkandıktan sonra havluyla kurutulması kişilere oldukça doğal gelse de uzmanlar bunun aksini iddia ediyor. Buna göre günlük kullanılan havlular bir klozet kapağından daha fazla bakteri barındırıyor.

Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Etkisini Gösterdi: Kars, Ardahan, Ağrı ve Tunceli Beyaza Büründü Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Etkisini Gösterdi: Kars, Ardahan, Ağrı ve Tunceli Beyaza Büründü

Hayatın gülük akışında havlular herkesin hayatında fark edilmese de önemli bir yer kaplıyor. Sabah ve akşam el/yüz yıkama rutininde, mutfakta yemek hazırlarken ve duş aldıktan hemen sonra… Gün içerisinde sıkça havlularla temas ediliyor. Ancak havluların cilde etkileri bilinmiyor.

Özellikle yüz için kullanılan havlular hakkında uyarılarda bulunan uzmanlar; kişileri havlu kullanımı noktasında uyarıyor…

BAKTERİ/SİVİLCE OLUŞTURUR

 Havluların üzerinde oldukça fazla bakteri bulunur. Özellikle banyoda bulunan havlular bakterilerin büyümesi için elverişle hale gelir. Bu nedenle havlu yüz ile temas ettiğinde gözeneklerin tıkanmasına ve ciltte sivilce oluşmasına neden olur.

ABARTILI PEELİNG VE TAHRİŞE NEDEN OLUR

Havlular ne kadar yıkanırsa o kadar sertleşir. Sert havlu ise ciltte abartılı peeling görevi görür ve çizilmelere yol açar ve cildi tahriş eder.

BAKIM ÜRÜNLERİNİN ETKİSİNİ AZALTIR

Cildi havluyla kurutarak ciltteki tüm suyu çekmek cilt bakım ürünlerinin etkisinin azalmasına neden olur. Uzmanlara göre nemlendiriciler ciltteki tüm su buharlaşmadan daha etkili olur.  Cildi temizledikten sonra havlu kullanmadan nemlendirme ve bakım yapma kısmına geçmek cildin daha çok parlamasında etkili olur.

Editör: Sena ERDOĞAN