Bu yılki YKS sınavında adaylar, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç ayrı oturuma girecekler. TYT, tüm adaylar için zorunlu bir oturum olacakken, AYT ve YDT ise adayların tercihlerine bağlı olarak belirlenecek.

YKS SINAV GİRİŞ BELGELERİ NASIL ALINACAK?

Mazerete bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunan tüm öğretmenlerin ataması yapıldı Mazerete bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunan tüm öğretmenlerin ataması yapıldı

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM'nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.

YKS SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

1.Oturum: TYT (17 Haziran Cumartesi, 10.00), 120 soru 165 dakika,

2.Oturum: AYT (18 Haziran Pazar, 10.00), 160 soru 180 dakika,

3.Oturum: YDT (18 Haziran Pazar, 15.30), 80 soru 120 dakika

olmak üzere 3 oturumda uygulanacaktır.

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, “Öncelikle öğrencilerimizin eksik olduğu yerleri belirleyip buna dönük olarak eksik giderme yoluna gitmeleri gerekmekte. Bildikleri, net yaptıkları konulardan ziyade eksikleri tamamlamak çok değerli.” diye konuştu.

“SINAV DETOKSU ÖNERİYORUM”

Öğrencilere sınava öncesinde dijital alanlardan uzak durma tavsiyesinde bulunan Eraslan, şunları aktardı:

“Sosyal medya, dijital oyunlar gibi alanlardan biraz uzaklaşarak kendilerini sınava dönük motive etmelerini çok önemsiyorum. Özellikle sosyal medyadaki paylaşımlar ya da arkadaş gruplarından gelecek paylaşımlar çocukların morallerini bozabiliyor. İşte ‘bu sene çok zor çıkacakmış’, ‘bu sene sınavda sorular yoğunluklu olarak şuradan çıkacak, buradan çıkmayacak’ gibi ifade çocukların moralini bozar. Biraz detoks öneriyorum, sınav detoksu. Ayrıca çok önemli olarak bu süreçte çıkan sınav sorularını önemsiyorum. Ben de yirmi beş yıldır bu işleri anlatan bir öğretim üyesiyim. Mutlaka çocuklarımızın süreç içerisinde çıkmış sınav sorularına bakmaları gerekmekte. Tabii depremle beraber yeni uygulamalar ortaya çıktı. Buna dönük olarak hazırlandılar ve bu süreçte mutlaka eksik kaldıkları yerleri tamamlayıp sınav gününden bir gün önce de dinlenerek kendilerini sınava hazırlayarak süreçlerine katılmalarını öneriyorum.” AA

Editör: Saliha Kara