KÜLTÜR-SANAT

Yılların harcadığı bir hayli garip icatlar

Yıllar içerisinde bulunan bir süre popüler olarak kullanılan ancak zamana yenik düşen tarihin ilginç icatları...

Abone Ol

Bir döneme damgasını vurmuş ancak sonra unutuymuş icatlar listesi...

Uçan daire kamerası

Geçmiş yıllarda da insanlar gizemli UFO'lara ilgi duyuyordu. Yetkililer neredeyse her gün yeni bir UFO raporu ile karşılaşıyordu. Tek bir gövdede iki farklı lensin yer aldığı cihazda lenslerden biri özel olarak tasarlanmıştı. Işığı renklerine ayırabiliyor, bu sayede bilim insanlarına bir nesnenin UFO olup olmadığı hakkında analiz yapabilme imkanı sunuyordu.

Cazibe başlığı

Bu icat, güzellik arayışında ki kadınların kafasına geçiriliyor, daha sonra vakum makinesi devreye giriyordu. Ürünün, kan dolaşımına etki ettiği bu sayede cildin doğal ve güzel bir görünüme kavuştuğu ileri sürülüyordu.

Şemsiyeli sigara tutucu

Sigara tiryakileri için tasarlanan bu ürün yağmurlu havalarda sigara içilmesini kolaylaştırıyordu.

Saat fonografı

Çalar saatlere karşı nefretin farkına varan bir mucit bu icatı tasarladı.  Bu icat, çirkin bir çalar saat sesi yerine en sevdikleri müzik eseriyle uyanmak isteyen insanlar arasında epey popülerdi.

Madam Rowley’nin Tuvalet Maskesi

Bu icatta ki tuvalet kısmı gece elbisesi anlamına geliyor. Helen M. Rowley isimli kadın, 1875 yılında “tıbbi amaçlı güzellik maddeleri” tasarladı. Dönemde icadın gözenekleri ve kan dolaşımını rahatlattığı, cildi güzelleştirdiği ve ayrıca sivilce ve cilt lekesi gibi “kusurları” gizlemek için benzersiz bir ürün olduğu belirtildi.