İngiliz yazar J.K. Rowling'in yazdığı binlerce hayran kitlesine ulaşan Harry Potter serisi diziye çevriliyor. Her sezon bir “Harry Potter” kitabına odaklanacak dizinin senaryosunu Francesca Gardiner yazacak. Yönetmen koltuğunda Mark Mylod oturacağı dizinin 2025-26 arasında çekilmesi planlanıyor.

Oyuncu arayışında olan dizi ekibi  “etnik köken, cinsiyet, fiziksel engel, ırk, cinsel yönelim” öne çıkarılmadan tüm rollere başvuru yapılabileceği duyurdu.

J. K. Rowling tarafından yazılan Harry Potter serisi, Harry Potter kitaplarının sinema uyarlamasının serüveninde Yapımcılığı, Warner Bros tarafından üstlenilmiş, serinin ilk filmi 2001 çıkışlı Harry Potter ve Felsefe Taşı, son filmi ise 2011'de de vizyona giren Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 olmuştur.

Osmanlı mimarisinin özellikleri: Erken dönem Osmanlı mimarisi yapıları neler Osmanlı mimarisinin özellikleri: Erken dönem Osmanlı mimarisi yapıları neler

Filmin ana teması ise ölüm ve yaşamdır. Serideki diğer başlıca temalar ön yargı, yozlaşma ve çılgınlıktır. Kitapların ve filmlerin başarısı, Harry Potter serisinin çeşitli çalışmalarda genişlemesine de olanak sağlayarak bugünlere kadar geldi.

Editör: Merve Kiraz