Hem besleyici hem de lezzetli bir atıştırmalık olan fıstık demir, magnezyum, çinko açısından da oldukça zengin. Siirt çiftçilerinin en büyük gelir kaynaklarından olan taze Siirt fıstığı satışa çıkarıldı.

Sirke buharının mucizevi etkisi sizi çok şaşırtacak! Sirke buharının mucizevi etkisi sizi çok şaşırtacak!

Bu fıstığı alıp hemen tüketenlerde var kışın tüketmek için dolaplarında saklayanlarda. Siirt halkı bu fıstığı yeşil altın olarak adlandırıyor. Yeşil altının faydaları ise saymakla bitmiyor. B vitamini, protein ve lif kaynağı olan fıstık mineraller, manganez ve çinko açısından da oldukça zengin.

SİİRT FISTIĞININ FAYDALARI

1) KALBİ KORUR, KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Bu besin kalp sağlığı için faydalı olan tekli doymamış yağlar ve çoklu doymamış yağlar içerir. Bu yağlar kötü kolesterol (LDL) seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir.

2) YAŞLANMAYI YAVAŞLATABİLİR

Fıstıklar, özellikle E vitamini, resveratrol ve flavonoidler gibi antioksidanlar açısından zengin besinlerdir. Bu bileşenler, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilir ve yaşlanmayı yavaşlatabilir.

3) DOĞAL LİF KAYNAĞIDIR

Fıstıklar güçlü bir lif ve protein kaynağı olarak biliniyor. Tokluk hissi sağlamaya yardımcı olur ve dolayısıyla kilo kontrolünde yardımcı olur.

Öte yandan yüksel lif kaynağı sayesinde bağırsak sağlığını ve hareketlerini olumlu yönde destekler.

4) KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Bu besin düşük glisemik indekse sahip. Bu da kan şekeri seviyelerinin daha dengeli kalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, lif ve sağlıklı yağlar kan şekerinin hızlı yükselmesini engelleyebilir.

Ancak bazı kişilerin fıstığa olan alerji durumu unutulmamalı ve alerjik durumlarda tüketilmemelidir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu