YAŞAM

Yaz sıcaklarında sizi ferahlatacak nefis ev yapımı soğuk çay tarifleri

Bunaltıcı sıcaklarda sizi ferahlatacak ve favori içeceğiniz haline gelecek ev yapımı soğuk çay tariflerini sizler için derledik.

Abone Ol

İşte ev yapımı pratik çilekli, limonlu ve şeftalili soğuk çay tarifi...

LİMONLU SOĞUK ÇAY

MALZEMELER

3 adet demlik poşeti çay

Yarım su bardağı şeker

3 adet limon suyu

4-5 yaprak taze nane

Limon dilimleri

1 litre soğuk su

YAPILIŞI

Öncelikle suyu kaynatın, şekeri eritin ve içine çayı ilave edin, demlenmeye bırakın. Çay demlenince içinden çıkartıp, 3 adet limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Kullanacağınız sürahiye alın, limon dilimleri, nane yaprakları ve buz küpleriyle servis edebilirsiniz.

ŞEFTALİLİ SOĞUK ÇAY

MALZEMELER

1 su bardağı demli çay

Dilediğiniz kadar şeker veya şekersiz

Yeteri kadar buz veya soğuk su

Şeftali dilimleri

YAPILIŞI

Öncelikle hazırda demlenmiş çaya şekeri ekleyip eritin. Soğumaya bırakın. Dilimlediğiniz şeftalileri bir tencerede yumuşayıncaya kadar kaynatıp, suyunu süzün. Şeftali suyunu soğumaya bırakın. Soğuyan çay ve şeftali suyunu kullanacağınız sürahide birleştirin. Buzdolabında kaldırın. Buz küpleri ve taze nane ile servis edebilirisiniz.

ÇİLEKLİ SOĞUK ÇAY

MALZEMELER

1 litre su

3 tatlı kaşığı siyah çay

1 adet limon suyu

500 gram çilek

YAPILIŞI

Suyu kaynatın, içine çay süzgecine aldığınız siyah çayı bırakın. 10 dakika boyunca demleyin. Limon suyu ekleyin ve sürahiye alın. Çilekleri temizleyip parçalar halinde sürahiye atın. Buzdolabında uzun süre boyunca soğutun ve servis ederken bol buzla servis edebilirsiniz.