Yazın kapalı hanımların büyük problemi nasıl bir şal takmaları gerektiği desek yanlış olmaz. Bu sıcak yaz günlerinde oldukça bunaltan şalların ortadan kaldırılması ve daha ferah daha rahat şalların kullanıma çıkartılması daha mantıklı olacaktır. Bugün ne örtsem beni terletmez ve rahatsız etmez diyenlerdenseniz sizler için verilen tavsiyeleri araştırarak bir araya getirdik. İşte uzmanların sizler için verdikleri öneriler;

Yazın  genellikle gündüz vakitlerinde özellikle güneşin yoğun olduğu saatlerde terletme yapmayan ve kullanımı rahat olan cotton şallar tercih edilebilir. Diğer şallar sizi yakabilir ve boyun kısmında fazla bir kumaş toplanması sonucu sizi terletecektir. Cotton şalların genelikle kırışmama özelliği olduğu için sıcak havalarda sürekli ütü sorunu ile karşılaşmış olamayacaksınız. Bu durumlarda cotton şallarla beraber son zamanlarda daha çok şal eşarplar tercih ediliyor.

GÜNCELLEME - Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi GÜNCELLEME - Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Farklı bir bakış açısına göre de yaz mevsiminin yüksek sıcaklıktaki günlerine karşın her daim pamuklu ve ferah kumaş yapısına sahip şallardan kullanmalısınız.

Desenli Medine ipeği şal kategorisinde bulunan şal modelleri hiçbir zaman terletmez. Bu ürünler genel olarak zebra desen, garden rose desen, rose bouquet desen ve primrose desen gibi isimlerle karşınıza çıkar. Bunun yanı sıra abiye şallar da yaz mevsiminde hiçbir zaman terletmeyen bir yapıda kendilerini öne çıkarmayı başaran ürünlerdendir. Monogram şal ve elena şal gibi ürünler de abiye şallar içerisinde en vazgeçilmez olanlarındandır. Her birini de tüm kombinlerinize özenli ve uyumlu bir şekilde dâhil edebilirsiniz.

Terletmeyen şal kumaşları kullanılarak üretimi sağlanan her bir şal modelinin size kendinizi iyi hissettirecek.

Yine başka bir bakış açısına göre keten pamuk şal, tok duran şal kumaşları arasında en popüler olanıdır. Hem rahat hem de hafif olması, güneş ışığından koruyucu özelliği ve aynı zamanda hareket kabiliyetini kısıtlamadan giyilebilmesi nedeniyle popülerdir. Keten Pamuk şal kumaşı, genellikle pamuk ve ketenin karışımından üretilir.

Kaynak; www.freshscarfs.com - www.veneziawear.com - https://silkandpearl.com.tr/

Editör: Merve Kiraz