Kavunun suyu da yenmesi kadar lezzetli ve besleyici. Tadı, kokusu ve ferahlatıcı lezzeti ile yaz aylarının vazgeçilmezi olan kavun vücuda pek çok fayda sağlar. İşte kavun suyunun bazı faydaları…

VİTAMİN DEPOSU

Kavun suyu, A vitamini, C vitamini, potasyum ve magnezyum gibi birçok önemli vitamin ve mineral içeriyor. Bu sayede, bağışıklık sistemini güçlendirir. Cilt sağlığını destekler ve genel sağlık için gereklidir.

YAŞLANMAYI GECİKTİRİR

Kavun meyvesi, Beta-karoten ve C vitamini gibi antioksidanlar açısından zengindir. Bu antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hücresel hasarı önleyerek vücudu korur ve yaşlanma sürecini yavaşlatır. Ayrıca kronik hastalık riskini azaltır.

HİDRASYONU SAĞLAR

Yüksek su içermesi sayesinde vücudun nemli kalmasını sağlar ve hidrasyonu dengeler. Özellikle sıcak yaz günlerinde tüketildiğinde, serinletici etkisiyle vücudu serin tutar ve sıvı kaybını telafi eder.

KABIZLIĞI ÖNLER

En az tütün kadar zararlı! Sakın mutfağınıza sokmayın! En az tütün kadar zararlı! Sakın mutfağınıza sokmayın!

Kavun suyu, yüksek lif içerir. Bu sayede sindirim sistemini destekler. Lifler, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önler. Mideyi rahatlatıcı etkisi de vardır.

KALP SAĞLIĞINI VE TANSİYONU DENGEDE TUTAR

Potasyum açısından oldukça zengin olan kavun, kan basıncını düzenleyerek kalp sağlığını korur. Düşük sodyum içeriği sayesinde yüksek tansiyon riskini azaltır ve kalp krizi ve inme gibi kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma sağlar.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Kavun suyu, yüksek C vitamini içerir. C vitamini, vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırır ve hastalıklara karşı koruma sağlar.

KAVUN SUYU YAPIMI

Taze kavunları blenderda püre haline getirip süzerek kolayca hazırlayabilirsiniz. İsterseniz kavun suyunu sodayla karıştırarak ferah bir şekilde de tüketebilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu