GENEL

Yaz günlerine özel soğuk çorba türleri

Sıcak yaz günlere özel ferahlatan soğuk çorba önerileri...

Abone Ol

Bu kavurucu yaz günlerinde sıcak yemek yemek işgence gibi geliyor biliyoruz. Hele ki çorba çeşitlerini tadarken ne kadar terlediğinizi hisseder gibiyiz. Yaz günlerinde sizi ferahlatacak buz gibi çorba tavsiyeleri ile sizlere fikir vermeye geldik.
Lezzetine doyamayacağınız ferahlatan çorba listemiz şöyle;

Tavuklu Nohutlu Soğuk Çorba

Tavuk çorbasını sevmeyen yoktur. Ama alışık olduğumuz tavuk çorbaları genelde sıcaktır. Bu çorbayı bir de soğuk olarak deneyebilirsiniz.

Ayran aşı çorbası 

"Bir çorbayla, hele de soğuk bir çorbayla ne kadar doyulabilir ki?" Zira bu çorba, içindeki bakliyatlardan gücünü alıyor, bir kasesiyle tıka basa doyuruyor. Üstelik ferahlatıyor.

Soğuk gendime çorba 

Yazın kavrulan havalarında, ağzınıza tek lokma yemek koymak istemediğinizde bile içmelere doymayacağınız bir çorba o. Soğuk çorbaların en bilineni, en sevileni.

Gazpacho tarifi

Bu yaz sofralarınıza biraz da İspanyol esintisi eşlik etsin diyoruz. İçinde bolca yaz sebzesi bulunan bu çorbayı bir kez yapınca her gün yapmak isteyeceksiniz, biliyoruz.

Bulgurlu nohutlu soğuk yaz çorbası

İçindeki nohut ve bulgurla aynı anda hem doyurucu, hem besleyici hem de hafif olmayı başaran bir çorba o. Malzeme listesinin sadeliği sayesinde kolayca hazırlamak da mümkün.

Batırık

Mersin mutfağından batırık tarifi bir çeşit bulgur köftesi gibi bilinse de beraberinde yapılan soğuk çorba en az köfteler kadar lezzetli ve bunun yanı sıra oldukça ferahlatıcıdır.

Soğuk Pancar Çorbası

Soğuk pancar çorbası dikkatleri önce rengiyle kendine çekiyor. Pancar tadını seviyorsanız bu çorba tarifini mutlaka denenecekler listenize eklemelisiniz.

Buğdaylı soğuk çorba 

Yine çok pratik bir şekilde, yine bolca yoğurtlu bir çorba yapıyor, hem sofraya başlangıç olarak çıkarıp tek başına kaselerce içebileceğiniz hem de ana yemeğinizin yanında tıpkı bir cacık gibi yancı lezzet olarak sunabileceğiniz bir lezzet.

Lahana çorbası 

Lahananın antioksidan özelliğinden faydalanmadan yazı bitirmek olmaz. Alın lahanalarınızı, hazırlayın malzemelerinizi, bu yaz mutfakta sebzelerin şenliği var.

Tadına doyamayacağınız bu soğuk türler için şimdiden afiyet olsun.