SAĞLIK

Yaz aylarından görülen çocuk enfeksiyonlarına dikkat!

Uzmanlar, yaz aylarında görülen çocuk enfeksiyon hastalıkları ve korunma yöntemleri hakkında uyarılarda bulunuyor.

Abone Ol

Uzmanlar, özellikle sıcak günlerde, yaz aylarında dışarıda kalan yiyeceklerde ya da iyi pişmemiş yiyeceklerde, çiğ ürünlerde, süt, süt ürünleri, kremalı pastalar ve sütten yapılmış yiyeceklerde kolayca mikro organizmalar ürediğini, bunlara bağlı olarak da sıklıkla enfeksiyonlar görüldüğünü ifade ediyor. 
Uzmanlar, beklerde ishal ve kusma durumunda önemli olan şey sıvı dengesinin sağlanması olduğunu belirtiyor.
Uzmanlar, özellikle ishalde kan görüldüğünde, dirençli ateş eşlik ettiğinde ya da şiddetli karın ağrısı olduğunda mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini söylüyor.
 “Kusan çocukları beslerken az miktarda besinle sık sık beslenmeye çalışılmalıdır. Yağlı ve şekerli gıdalar ishal, kusma döneminde uygun gıdalar değildir. Daha çok yoğurt, haşlanmış patates, muz, elma, şeftali ve havuç gibi lifli gıdalarla beslemek daha uygun olur” diyen uzmanlar, Yaz aylarında bunların da sık sık değiştirilmesi ya da kaynamış suda bekletilerek dezenfekte edilmesinin öneminden bahsetti. 
Uzmanlar; “Bu tür ürünlerin sterilizasyonu için özel cihazlar da bulmak mümkündür. Temin edilirse bunlar da kullanılabilir. İshal ve kusma durumunda çocuklarda, yeni doğanlarda özellikle sıvısız kalma, halsizlik, düşkünlük ve ağır enfeksiyon ihtimali yüksektir. Bu nedenle yeni doğanlarda herhangi bir enfeksiyon hastalığı durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir” diyor.