Deliksiz bir uyku için beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız küçük değişiklikler, büyük farklar yaratabilir. Peki, hangi gıdalar uykuya dalmakta zorlananların yardımına koşuyor? İşte, deliksiz bir uyku için tüketebileceğiniz besinler…

DELİKSİZ BİR UYKU İÇİN TÜKETEBİLECEĞİNİZ BESİNLER

1. Badem ve ceviz:

İçerisinde melatonin ve magnezyum barındıran bu kuruyemişler, vücudun biyolojik saatini düzenlemeye yardımcı olur. Melatonin, uyku-uyanıklık döngüsünü düzenleyen bir hormondur. Özellikle magnezyum, sinirleri ve kasları gevşeterek, uykuya daha rahat dalmanıza yardımcı olabilir.

2. Yulaf:

Yulaf, karbonhidrat içeriği yüksek besinlerden biridir ve serotonin üretimini artırır. Serotonin, mutluluk hormonu  olmasının yanı sıra uykuya geçişi kolaylaştıran bir maddedir.

3. Süt ve süt ürünleri:

Geleneksel yollardan biri olan ılık süt içmek gerçekten de bilimsel olarak uykuya dalmayı kolaylaştırıyor. Süt, içerdiği triptofan aminoasidi sayesinde rahatlatıcı bir etki yaratır. Triptofan, serotonin ve melatonin üretimini artırarak vücudun uykuya geçmesine yardımcı olur.

4. Kivi:

Doğal antioksidan kaynağı olarak bilinen kivi, uyku düzeni üzerinde de olumlu etkiler yaratır. Kivi melatonin üretimini artırır ve düzenli olarak tüketildiğinde uyku süresini uzattığı bilinmektedir.

5. Papatya çayı:

Papatya çayının sakinleştirici özelliği yüzyıllardır biliniyor. Papatya içerdiği antioksidanlar sayesinde uyku kalitesini artıran ve stresi azaltan özelliklere sahip. Yatmadan önce içeceğiniz bir fincan papatya çayı, kaslarınızı gevşetir ve zihninizi rahatlatır.

6. Kefir:

Çömlek yoğurdunun diğer yoğurtlardan farkı ne? Çömlek yoğurdunun diğer yoğurtlardan farkı ne?

Yine süt ürünü olan ancak fermente edilmiş olan kefir, probiyotik içeriği ile bağırsak sağlığını destekler. Sağlıklı bağırsakların uykuya katkısı ise araştırmalarla ortaya koyulmuştur. Aynı zamanda kefir,  triptofan içerdiği için sinir sistemini yatıştırarak uykuya geçişi kolaylaştırır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu