Üniversite burslarına zam geldi. Burslar, asgari ücretle yarışır seviyeye ulaştı, öğrencilere aylık 15.000 TL'ye kadar olanaklar sunuluyor.

Üniversiteler, vakıflar, meslek ve ticaret odaları tarafından sağlanan burslar ile iş, bilgisayar, ücretsiz barınma, yemek, ulaşım, kıyafet gibi fırsatlar sunuluyor.

Üniversite Bursları: İşte Burs Veren Kurumlar

1.    Yükseköğretim Kurulu ve diğer ticaret odaları, üniversite öğrencilerine cazip burs olanakları sunuyor.

2.    Turkish Petroleum OffShore Technology Center A.Ş. tarafından mühendislik bölümü öğrencilerine 12.000 TL veya 15.000 TL tutarında eğitim bursu verilecek.

Mazerete bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunan tüm öğretmenlerin ataması yapıldı Mazerete bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunan tüm öğretmenlerin ataması yapıldı

3.    İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Maden, Jeoloji, Jeofizik veya Cevher Hazırlama mühendislikleri öğrencilerine 11.402 TL'ye kadar burs sağlayacak.

4.    İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB), Tekstil Mühendisliği ve/veya Deri Mühendisliği öğrencilerine asgari ücret kadar burs verecek.

5.    TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Harita ve Geomatik Mühendisliği öğrencilerine 6.500 TL tutarında burs sağlayacak.

6.    Çeşitli üniversiteler, yeni öğrencilere tercih ve başarı sırasına göre aylık 10 bin TL'ye ulaşan burs olanakları sunuyor.

Üniversite Bursları: Başarı ve Tercih Önemli

Başarı sıralaması, tercihler ve bölümler, burs miktarını etkileyebilir. Bazı üniversiteler, başarı sıralamasına göre nakit destek, ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar gibi ekstra destekler de sağlıyor.

İş İmkanı da Sağlanıyor

Meslek birlikleri, bölümlere özel burslar sunuyor. Örneğin, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri, ilk 20 bine giren öğrencilere ya da tercihlerinin ilk 5'inden en az birinin Tekstil Mühendisliği olanlara burs verecek.

Ayrıca, eğitim bursu alan ve programları başarıyla tamamlayanlara sektörde çalışma taahhüdünde bulunmaları halinde en az 5 yıl boyunca iş verilmesine de yardımcı olunacak.

Öğrencilerin üniversite hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri için bu fırsatlar büyük önem taşıyor.

Editör: Saliha Kara