Ünü dünyaları aşan Karanlık Kanyon, çoğrafi yapısının neden olduğu etkileyici görünümü ile göz dolduruyor. 38 tünele sahip kanyon, 800 metrelik sarp kayalık yamaçlardan oluşuyor ve yaklaşık 10 kilometre uzunluğa sahip.

Dünyanın en etkileyici kanyonlarından biri olarak gösterilen Kanyon tüm keskin virajları ile adrenalin tutkunlarına meydan okuyor. 

Geleneksel birçok meslek gibi "Çubukçuluk" mesleği de tükenmekle yüz yüze Geleneksel birçok meslek gibi "Çubukçuluk" mesleği de tükenmekle yüz yüze

“Karanlık Kanyon nerede bulunuyor?” 

Karanlık Kanyon, Erzincan ili Kemaliye ilçesinde bulunuyor. Munzur Dağları üzerinde yer alan kanyon, Karasu Nehri’nin oluşturduğu bölgede konumlanıyor.

Karanlık Kanyon yolunun hikayesi nedir?

kemaliye karanlık kanyon_1280x858

1870 yılında bölgede yaşayan halk tarafından ilkel araçlarla yapımına başlanan kanyon, Kanyon tüm aşamaların ardından tam 132 yılda tamamlandı.  2002 yılında yolun genişletilmesiyle araç trafiğine uygun hale getirildi.

Karanlık Kanyon’da neler yapılır?

Ekstrem sporların bol bol yapıldığı, doğa harikası bu kanyonda gezi botları ve tekneler ile kanyon turu yapabilabiliyor. Aynı zamanda rafting, kano, yamaç paraşütü ve kaya tırmanışı da burada yapılabilecek keyifli aktiviteler arasında yer alıyor.

Karanlık Kanyon'a Nasıl gidilir?

Kemaliye, Karanlık Kanyon arası yaklaşık 8,2 km. Kemaliye’den, kanyona 18 dakikada ulaşmak mümkün. Erzincan’dan Karanlık Kanyon’a ise 154 km yani 2.5 saatte ulaşabilirsiniz. Buraya günübirlik turlarla gidebileceğiniz gibi özel aracınızla da kanyona ulaşabilirsiniz...

Kanyona giriş ücretli mi?

. Giriş ücreti ve belirli bir ziyaret saati bulunmayan kanyonu dilediğiniz zaman görebilirsiniz.

Editör: Sena ERDOĞAN