Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi yeni sezona bomba gibi giriyor. 6 Eylül akşam saat 9’da TYB Kültürevinde gerçekleştirilecek olan ilk programda Eğitimci- Yazar Nurettin Taşkesen “Gazze Destanı” (Filistin'in Gözyaşları) adlı eserini tanıtarak Gazze'yi konuşacak. Programa katılan ilk 25 kişiye ise yazarından imzalı “Gazze Destanı” kitabı hediye edilecek.
Siyonist İsrail’in yürekli dağlayan Gazze katliamları ve Müslümanların bu soykırıma gerekli cevabı bir türlü verememesi oldukça can sıkıyor. Konunun gerekli düzeyde diri kalması ve gelecek nesillere aktarılması adına birçok kitabı kaleme alan yazarın “Gazze Destanı” (Filistin'in Gözyaşları) adını verdiği kitabında; Gazze Destanı, Yom Kippur Savaşı ve Aksa Tufanı, Nekbe Bilinmeden Gazze Anlaşılmaz, Filistin, Kudüs Ve Gazze, Mescid-İ Aksa Yangını Ve Uyuyan Ümmet, Sultan Abdülhamid Han Ve Filistin, Ebu Ubeyde'ler Bitmez, Kudüs'e Dair Söyleşi: Hülya Günay gibi daha birçok başlık yer alıyor.
Yazar Taşkesen kitabının içerik ve önemini şu sözlerle anlatıyor;
“Zor şartlar altında, "orantısız bir güç" karşısında yurdunu savunmaya çalışan Hamas mücahitleri, korkak Siyonistlerin kabusu oldu. Müslümanların imanı karşısında, İsrail terör örgütünün istihbarat' gibi teknolojileri de çöktü. Yapabildikleri tek şey havadan bombalayıp her şeyi, her yeri yıkmak...
Bu destanın asıl kahramanları minik şehitlerdir. Sayıları on beş bini geçen bu günahsız yavrular, kanlarıyla canlarıyla Filistin davasını bütün dünyaya duyurdular. İmanlarıyla, metanetleriyle, tevekkülleriyle sadece Müslümanlara değil, bütün insanlığa örnek oldular.
Ey kutlu şehitler kervanı, ölümünüz hayatınızdan daha çok İslam'a hizmet ediyor. Hiç şüphe yok ki, cennetteki makamınız her gün daha da yükseliyor.”
Nurettin TAŞKESEN kimdir?
1954 senesinin ilkbaharında Erzincan'da dedesi Emir Musa oğlu Gazi Ahmet Onbaşı'nın yaşadığı Baş-pınar (Büyük Köşünker) köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzincan'da tamamladı. 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne girdi. Ayrıca Tarih bölümünden "Umumi Türk Tarihi" sertifikası alarak, 1975 yılında mezun oldu.
Yedek subay olarak vatani vazifesini yaptıktan sonra, dört sene lise edebiyat öğretmenliği yaptı. Daha sonra çeşitli basın yayın kuruluşlarında çalıştı. Dedesi Emir Musaoğlu Ahmet Onbaşı'nın harp ve esaret hatıralarını, ilk eseri olarak kaleme aldı.
Esaret 1916 adlı bu romanda, Birinci Dünya Savaşı'nda Doğu Cephesi'nin zorlukları ve esir düşen askerlerimizin dramı işleniyor.
Uzun bir araştırmanın ardından, Kudüs'e giderek Mescidi Aksa'yı ziyaret ettikten sonra yazdığı Kudüs 1917 romanında, yüzyıl önce mukaddes beldelerini işgalinin ardındaki bilinmeyen tarihi gerçekler ortaya çıkarılıyor.
Kudüs Üçlemesi'nin ikinci kitabı Nekbe 1948'de Filistinlilerin yaşadığı büyük felaket anlatılırken, üçüncü kitabı Özgür Kudüs'ün Şifresi'nde Selahaddin Eyyubi'ııin hayati ve mücadelesiyle bugünün Müslümanlarına nasıl örnek olduğu vurgulanıyor.
Mihrabad Yayınları'nda çıkan diğer eserleri ise şunlardır: Osmanlı Coğrafyasında İstihbarat Teşkilatları, Endülüs Fatihleri Tarık bin Ziyad, Kurtuba'nın Altın Çağı, Endülüs'ün Son Kalesi Elhamra'nın Gözyaşlan, Celaleddin Harizmşah, Gençler İçin Kudüs ve Gençler İçin Endülüs. 100 Soruda Selahaddin Eyyubi ve Gazze Desta-nı-Filistin'in Gözyaşları isimli iki kitabı birinciki-tap etiketiyle okurla buluştu. Evli ve üç çocuk babasıdır.