Rekor ceza olarak manşetlere yansıyan bu gelişme şirketin tekelci uygulamaya başvurduğu ihbarı üzerine yaşandı. Online platform uygulamaları arasında günlük hayatta oluşabilecek her türlü ihtiyacı karşılayacak ürün kapasitesini barındıran Trendyol, şirket kurucusu beklemediği bir anda rekor seviyede bir ceza ile karşılaştı.

Rekor Ceza’nın Faturası Açığa Çıktı!

Şirketinin kurucusu Ali Baba yapılan soruşturma neticesinde 1 milyar yuan ortalama 140 milyon dolar rekor bir cezaya çarptırılmakla yüz yüze geldi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada Ali Baba'nın ödeyeceği bu cezanın en büyük ceza olmadığı daha önce devlet piyasa düzenleme idaresi tarafından 2,75 milyar dolarlık rekor bir cezaya çarptırıldı detayı ortaya çıktı.

Instagram’a 18 yaş altı sınırı getirildi: Hangi önlemler yer alıyor? Gerçekten işe yarar mı Instagram’a 18 yaş altı sınırı getirildi: Hangi önlemler yer alıyor? Gerçekten işe yarar mı

Rakiplerine Karşı İmajı Zedelendi!

İddia edilene göre Ali Baba'nın ödemesi gerekecek bu ceza Trendyol'a ödemiş olduğu paranın beşte birine denk geliyor. Çin'in en büyük rakipleri arasında yer alan şirketin canlı yayınla satış modasına ayak uydurmaya çalıştığı bir dönemde imajını zedeleyecek ki bu gelişme kritik olarak görülüyor.

Editör: Doğu Gazetesi