Pek çok kişinin evinde severek kullandığı stor perdeler çok şık bir görünüme sahip. Ancak bu perdeleri çıkarıp temizleyip takması oldukça zor. Perdelerde bulunan mekanizmalar temizliğe elverişli olmayabilir. Bu gibi durumlarda kirlendikleri zaman çıkarmak yerine bulundukları alanda kolayca temizleyebilirsiniz.

İşte kolay yolu…

Evlerinizdeki stor perdeleri temizlemek için leke çıkarıcılar, Arap sabunu, halı şampuanı veya sabun rendesinden yardım alabilirsiniz. Kolay birkaç adımla perdelerinizi tertemiz yapabilirsiniz.

İyi bir temizlik için temiz bir kovanın içine Arap sabunu ekleyerek perdenin her tarafını silebilirsiniz. Temizlerken perdenin arka kısmını duvara sabitleyerek dilediğiniz gibi baskı uygulayabilirsiniz. Bu şekilde bembeyaz olana kadar her işlemi uygulayabilirsiniz. Her tarafını köpürtüp sildikten sonra temiz bir su alarak durulayın. Kimyasal ürünler yerine doğal ürünleri tercih ederek temizlik yapabilirsiniz. Asılı olan perdeleri çok köpürtürseniz durularken sizi zorlayabilir.

Fast food işletmelerinin sırrı: Çıtır çıtır patates için bu yöntemi uygulayın Fast food işletmelerinin sırrı: Çıtır çıtır patates için bu yöntemi uygulayın

STOR PERDE MAKİNEDE NASIL YIKANIR?

Stor perdelerinizi makinede yıkamak için öncelikle mekanizmasından ayırın. Çıkarırken zarar vermemek için dikkat edin. Ayırdıktan sonra normal perde gibi makineye atıp yıkayabilirsiniz. Kuruttuktan sonra askılarına geçirerek asabilirsiniz.

Eğer stor perdeniz çamaşır makinesi için uygun değilse halı yıkama işleminin benzerini deneyebilirsiniz. Mekanizmalarından ayırdıktan sonra halı yıkar gibi düz ve temiz bir zeminde fırçalayabilirsiniz. Ancak yumuşak fırça kullanmanızda fayda var. Ayrıca stor perdelerinizi temizlerken beyaz sirke kullanarak hijyeni artırabilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu