Ticaret Bakanlığı 2021 yılında yayımladığı düzenleme ile sosyal medyadaki tüm işbirliği ve ortaklık projeleri için yapılan paylaşımlara reklam yazma zorunluluğu getirmişti. Reklam paylaşımlarında bu etiketleri kullanmayanlara ise yüksek miktarda para cezası uygulanmaya başlanmıştı. Öte yandan bu kurala uymak için fenomen olma zorunluluğu da yok.

Bitlis'te yıldırım çarpması sonucu çoban yaralandı, 10 koyun telef oldu Bitlis'te yıldırım çarpması sonucu çoban yaralandı, 10 koyun telef oldu

Yani reklam yapsanız da yapmasanız da fenomen olsanız da olmasanız da takipçi sayınız az dahi olsa herhangi bir ürün tavsiye ederken reklam veya işbirliği yazma zorunluluğu var. Bir ürün önerdiğinizde ya da size hediye olarak geldiğini söylediğinizde markadan para almasanız dahi reklam kapsamına giriyor.

Ayrıca sağlık alanında reklam yapmak kesinlikle yasak. Hastane, doktor veya ilaç tavsiyesinde bulunduğunuz hallerde 500 bin lira para cezası ile karşılaşabilirsiniz.

Üstelik ürün tavsiye etmediğiniz içeriklerde videoda da bir marka logosu göründüğünde de ceza alabilirsiniz. Görünen o ki artık sosyal medya paylaşımlarına oldukça dikkat etmek gerekiyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu