Her çiçek her mevsim oluşmaz; yaz, kış ve bahar aylarında açan çiçekler farklılık gösterir. Özellikle bol yağış ve bulutun hüküm sürdüğü sonbaharda birçok çiçek yapraklarını dökmeye başlar, yaz bitkileri hasat edilir. 

Yumurta saklarken herkesin yaptığı hata! Sakın böyle saklamayın Yumurta saklarken herkesin yaptığı hata! Sakın böyle saklamayın

Bu mevsimde çiçeklenme nadir görülür. Ancak sonbaharı da seven çiçekler bulunur. 
İşte sonbaharda açan 10 çiçek...

1-Kasımpatı: Kasımpatı çiçeği_1280x854
Bu çiçek sonbaharda mor, pembe ve sarı renkleriyle etrafı renklendirir.
Ayrıca Atatürk'ün de en sevdiği çiçek olarak bilinir. 
2-Gül
Yaz ortalarında budanan güller, sonbaharda ahenkle açar, renk ve kokusuyla büyüler. Ayrıca aşkı ve sevgiyi ifade eder. 
3-Ekinezya
Şifalı olan ve papatyagiller ailesinden olan eflatun rengindeki ekinezyaların yaprakları ve kökleri kaynatılarak çay elde edilir. Bu çay soğuk algınlığına iyi gelir. Bu çiçekler şifalı oldukları kadar güzellikleri ile de kendilerine hayran bırakıyor. 
4-Kamelya
Saksı çiçeği olarak uzun ömürlü ve dayanıklı olan kamelyalar yaz aylarının sonunda çiçek açmaya başlar. Kırmızı, pembe, sarı ve beyaz renkleri ile bulundukları her ortama renk katan bu çiçek gülü andırır.
5-AsterAster çiçeği_1280x556
Papatyaya benzeyen bu çiçek mavi, leylak, pembe ve mor renkleriyle sonbaharın soğuk havasına inatla rengarenk çiçek açar. Yıldıza benzeyen bu çiçeğin adı da yıldızdan gelir.
6-Hercai menekşesi
Sonbaharda en çok tercih edilen çiçek olan hercai menekşesini pencerelerde, bahçelerde, balkonlarda sıklıkla görmek mümkün.
7-Saraypatı
Sonbahar aylarında açan çiçeklerin en renkli olanı saraypatının güzelliğinin yanı sıra bakımı da çok kolay. Kırmızı, eflatun ve beyaz gibi farklı renklere sahip saraypatı ile evinize renkli bir hava katabilirsiniz.
8-Hibiskus
Japon Gülü olarak adlandırılan bu çiçek şifalı bitkilerin arasında yer alır. Ilık ve korunaklı sonbahar bahçelerinde yetişir. Şifa veren anlamına gelen Hibuskus mavi, kırmızı ve beyaz renkleriyle sonbahara renk katar.
9-Rudbekya
Güneş şapkası olarak da bilinen bu çiçek kuraklığa ve sonbahara dayanıklılığı ile bilinir. Papatya türü olan Rudbekya çiçekleri sarı renkte, kadife dokulu ve iri yapılarıyla dikkat çeker. Güçlü yapıları sayesinde yetiştirilmesi kolay bitkiler arasında yer alır. 
10-Biberiye

Biberiye_1280x866
Sonbaharda nadir görülen yeşilin temsilcilerinden olan biberiye, mor çiçekleri ve canlı görünümü ile hem balkon ve bahçeleri süslüyor hemde yemeklerinin vazgeçilmez tatlandırıcısı oluyor.

Editör: Sena ERDOĞAN