Elektronik sigaralar, sigarayı bırakmak isteyen kişilerin popüler seçeneği. Ayrıca elektronik sigara kullanmanın sigarayı bırakmaya yardımcı olup olmadığını da henüz ispatlanabilmiş değil. Elektronik sigaranın sağlığa zararlı etkileri ise her geçen gün ortaya çıkıyor. Uzmanlar yeni bir keyif maddesi olan elektronik sigaraların çok fazla kimyasal içerdiğini belirtiyor.

NEDEN KULLANIMI ARTTI

Son zamanlarda elektronik sigara kullanımı arttı. İlk dönemlerde bir sigara bırakma aracı olarak icat edilen bu ürünün artık bir keyif maddesi olarak kullanılıyor. Ve amacının dışına çıkmış durumda. Elektronik sigaralar ısı ve duman içermez. Bu nedenle de kanser geliştirme riski az.  Ancak her ne kadar su buharı etkisi denilse de akciğerin küçük hava yollarında bronşiolit yapma potansiyeli olan bir ürün.

IOS 18 kullanıma açıldı! İşte geliştirilen 10 harika özellik IOS 18 kullanıma açıldı! İşte geliştirilen 10 harika özellik

HAVA YOLU HASTALIKLARINA KAPI AÇIYOR

Elektronik sigara aslında insanların düşündüğü kadar masum değil. Tüm gaz ve havaları direk ciğere çekmek yoluyla içilen elektronik sigara ciğerlerde toksik etki bırakıyor. Küçük bronşlarda iltihap olarak başlayan ve sonrasında da ilerleyen hava yolu hastalıkları başlıyor.

HAMİLELİKTE ELEKTRONİK SİGARA

Hamilelik dönemi annenin beslenmesine özel olarak dikkat etmesi gereken bir dönemken hele de tütün ürünlerinden tamamen uzak durulmalı. Pasif olarak dahi bu ürünlere maruz kalan bebek hayatı boyunca hastalıklarla savaşmak zorunda kalabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu