Uzmanlar 10 ile 16 saatlerinde uzun süre güneşe maruz kalmak, sıcak çarpmasına neden olabileceğini, sıcak çarpması sonucu baş ağrısı, baş dönmesi, bayılma gibi durumlar ortaya çıkabileceğini söylüyor.

Midede ki gastrit ve ülserin kesin çözümü ne? Midede ki gastrit ve ülserin kesin çözümü ne?

Uzmanlar, "Su kaybını telafi etmek gerekir. En doğal içeceklerden süt de olabilir. Süt içmek kan şekerinin dengelenmesi açısından önemli. Yine karpuz ve kavun da tüketilebilir. Sıcak havada sebze meyve tüketimini arttırıp, sıvı içeren ürünlerin tüketilmesini öneriyoruz.

Yüksek tansiyon sonucu beyin kanamalarına neden olabilir. Tansiyon hastalarına sıcak saatlerde dışarı çıkmamalarını özellikle öneriyoruz. Ayrıca aşırı sıcaklar aşırı tuz ve su kaybına bağlı olarak bazı hastalarda da tansiyon düşüklüğüne neden olabilir. Bu nedenle sıcaklardan korunmak gerekir.

Gölgede bulunmayı, özellikle 10.00-16.00 saatleri arası çocukların, yaşlıların dışarı çıkmamasını öneriyoruz. Deniz kenarında güneşlenen vatandaşlarımız mutlaka gölgelik bulundurmalı, güneş kremi kullanmalı. Güneş kremlerine de çok dikkat etmek lazım. Güneş kremi diye satılan fakat güneş koruyuculuğu tam belli olmayan ürünlere dikkat edilmeli. Yine bazı güneş gözlükleri ultraviyole ışınlarının geçişini engellemiyor. Sertifikası olan güneş gözlükleri takılmalı. Dışarı çıkılmak zorundaysa şemsiye ve şapka kullanılmalı” diyor.

Editör: Adem Küçükkaya