Deri katmanlarını geçebilen ultraviyole ışınlara sahip olan güneş, ciltte yanıklara ve yaşlanma etkilerine neden olmasının yanı sıra, bazı şartlarda cilt kanserine kapı açabilir veya vücudun aşırı ısınıp su kaybetmesine neden olarak çok boyutlu sağlık sorunları yaratabilir. güneşin en kızgın olduğu saatlerde daha çok gölgede olmaya ve cildinize uygun güneş koruyucu bir krem kullanmaya özen gösterirseniz tüm bu negatif etkilerden kolayca uzaklaşabilirsiniz.

Sıcakların günlük hayatta sorunlara yol açmasını önlemek için, bedeninizin gereğinden fazla su kaybetmesine izin vermemeli ve gün içerisinde bol su tüketmeye özen gösterilmeli. Ani ve fazla miktarda su kaybetmek kan basıncınızı tehlikeli şekilde değiştirebileceği gibi, kas krampları, böbrek yetmezliği, kalp ve karaciğerde fonksiyon bozuklukları, beyin sağlığında gerileme gibi ileri dereceli sorunlara da yol açabiliyor.

Gün içerisinde sıvı tüketmeyi ihmal etmemek gerekiyor. Bedenin, her dış etkene karşı savunma mekanizması mevcuttur ve hem yaz sıcakları hem de nemli havaya karşı harekete geçmesi gayet doğaldır. Mesela, vücut ısısını dengeleyebilmek için terlemeye başladığında onu en çok zorlayacak şeylerden biri, sentetik ve koyu renkli giysiler olacak. İşte tam da bu yüzden yaz günlerinde pamuklu, açık renk kıyafetler tercih etmek ve gereğinden fazla giyinmemek genel yaşam kaliteniz açısından oldukça önemlidir.

Göz kanlanması: Nedenleri ve tedavi yöntemleri! Göz kanlanması: Nedenleri ve tedavi yöntemleri!

Aslında tüm yıl dikkat edilmesi gereken bazı beslenme uyarıları, yaz aylarında yıpratıcı etkileri ile daha fazla kendini gösterir ve işte tam da bu yüzden, öğün saatlerine dikkat etmek, mevsim sebzeleri ve bol salata tüketmek, kızartmaları, yağlı besinleri, gazlı içecekleri ve hamur işlerini azaltmak sizi mevsim boyunca çok daha zinde tutacak.

Editör: Adem Küçükkaya