Uzmanlar sıcak havalarda sindirim sistemini rahatlatmak için zeytinyağlı sebzeler, salatalar, mevsim meyveleri ve kuru yemişlerin daha çok tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Sıcaklık artışına paralel olarak vücut yaz aylarında daha çok su kaybediyor ve vücudumuz sıcak günlerde en çok suya ihtiyaç duyuyor. Yüksek sıcaklığın su kaybı yaşatmasıyla beraber kişilerde baş ağrısı yorgunluk gibi belirtiler olabiliyor. Bu nedenle Bu nedenle sindirimi kolay ve lif açısından zengin gıdalar tercih etmemiz gerekir. Mevsimine uygun zeytinyağlı sebzeler, lif içeriği yüksek salata ve meyveler sindiriminize yardımcı olacaktır. Ayrıca uzmanlar, karpuz, böğürtlen, yeşil ayran, semizotu gibi C vitamini açısından zengin besinlerin yaz sıcaklarında vücudu serin tuttuğunu belirtiyor.

Çömlek yoğurdunun diğer yoğurtlardan farkı ne? Çömlek yoğurdunun diğer yoğurtlardan farkı ne?

VÜCUDU SERİNLETEN BESİNLERİN KULLANIM ŞEKİLLERİ

KARPUZ

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz % 92 su içeriyor. Diyet dostu bir meyve olan karpuz cilt sağlığına da iyi gelir. Aslında kullanımı konusunda pek çok insan hata yapıyor. Karpuzun yemekle beraber değil yemek sonrasında tüketilmesi uygun. Peynirli salata çeşitlerinde de kullanılabilir.

BÖĞÜRTLEN

Böğürtlen, hem çayı hem meyvesi hem de yaprağıyla şifa saçan bir besin türü. Kırmızı meyvelerin kanser riskini azalttığı biliniyor. Böğürtlende bunlardan biri. Ayrıca yüksek lif içeriği ile bağırsaklara faydalı olan bu meyve yaz aylarında sizi serin tutacak besinler arasında.

YEŞİL AYRAN

Yaz aylarında çok terleriz ve terle beraber vücudumuzdan elektrolitler de ayrılır. Yeşil ayran vücudumuzdan kaybolan elektrolitleri yerine koymak için muhteşem bir seçenek. İçerdiği kalsiyum sayesinde tokluk hissi verir ve detoks için idealdir. Soğuk bir bardak ayran ya da kefir, içinde nane ya da fesleğen ile sizi serinletecek leziz içecekler olacaktır.

SEMİZOTU

Dünya Sağlık Örgütü tarafından en çok önerilen şifalı bitkilerden olan semizotunun vücuda birçok faydası var. Semizotunun, kas ve kemik sağlığına, bağışıklık sistemine vücudun antioksidan dengesine de olumlu etkileri var. Bu besin yaz aylarında içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde sizin için vazgeçilmez bir öğün.

Editör: Yasemin Dülgeroglu