TSK tarafından,13 terörist etkisiz hale getirildi TSK tarafından,13 terörist etkisiz hale getirildi

Erzincan Güllüce köyünde çiftçiler büyük emeklerle yetiştirdikleri pancarı 27 Eylül itibariyle hasadını yaparak şeker fabrikasına götürmeye başladı.

Çiftçiler ilkbaharda toprak yeterince sıcaklığa ulaştığında pancar dikimi yapar ve özenle sürdürdükleri işin hasadını eylül sonunda almaya başlarlar. Güllüce köyünde de pancarların hasat zamanı geldi çattı. Çiftçiler bin bir emekle ürettikleri ürünlerini hasat ediyor. Güllüce köyünde çiftçilik yapan İlhan Taşdelen pancar verimliliğinden memnun olduklarını belirterek: “Sezon Eylülün 27 sinde açıldı. Şeker pancarlarımızı fabrikaya götürmeye başladık, ürünümüz bu sene maşallah çok güzel, verimden memnunuz” dedi.

ŞEKER PANCARI FABRİKAYA GÖTÜRÜLDÜKTEN SONRA NE İŞLEM GÖRÜYOR?

Hasat edilip çiftçiler tarafından fabrikaya götürülen pancar, ilk olarak ön temizleme işleminden geçiyor. Topraklarından çamurlarından arındırılıyor. Yine işleme girmeden önce pancarlar tartılarak şeker analizi yapılıyor. Bu analiz ise pancarın içindeki şeker oranını öğrenmek için yapılıyor. Ardından da şekerin zahmetli yolculuğu, fabrikada devam ederek sofralarımıza ulaşıyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu