Uzun ömürlü olmak tabi ki herkesin hayali. Ancak sadece uzun ömürlü olmak yeterli değil. Asıl hedef hem fiziksel hem de zihinsel anlamda sağlıklı olup uzun yaşamak. Yaş ilerledikçe beyin fonksiyonları da yavaşlayabiliyor. Bu sebeple araştırmacılar beynin genç kalmasını sağlamanın yollarını arıyor.

Uzmanlar beslenme düzeninin beyin üzerinde ki etkilerine vurgu yapıyor.  Sebzelerin önemine vurgu yapan uzmanlar, ıspanak, karalâhana, pazı, marul gibi yeşil yapraklı sebzelerin suyunun tüketilmesini öneriyor.

Beslenme düzenine mutlaka günlük yeşil sebzeler eklenmeli. Bu yaşlanmayla alakalı tüm rahatsızlıkları ve beyin fonksiyonu rahatsızlıklarını düzenler.

Uzmanlar sürekli yeni şeyler keşfedilmesinin sebzelere uzaklaştırdığını söylüyor. Uzmanlara göre: Yeşil yapraklı sebzeler, demir, magnezyum, azot gibi besin maddeleri açısından çok zengin. Bu maddeler hem bitki sağlığı için hem de insan sağlığı için büyük önem taşıyor.

Sakın bunları sürekli kullanmayın… B12 ve D vitaminini sıfırlıyor Sakın bunları sürekli kullanmayın… B12 ve D vitaminini sıfırlıyor

EN KOYU YEŞİL EN SAĞLIKLI YEŞİL

Uzmanlar, koyu yeşil yapraklı sebzeleri her fırsatta bol bol tüketmek gerektiğini belirtiyor. Yeşilin tonu koyulaştıkça besin değeri ve faydası yükseliyor.

Ancak sebzelerin taze tüketilmesi ve doğru pişirilmesi de oldukça önemli.

Editör: Yasemin Dülgeroglu