YAŞAM

Sadece 1 kaşığı istenmeyen tüylerden kurtarıyor: Ağrıya ve acıya son

İstenmeyen tüylerden kurtulmak isterken pek çok kişi cildine zarar verebiliyor. Ancak bu doğal yolla tüylerden kurtulmak mümkün.

Abone Ol

İstenmeyen tüylerden kurtulmaya çalışırken kullanılan, ağda, cımbız ve ustura gibi aletler zaman içerisinde cilde zarar verebiliyor. Ancak doğal yöntemlerle özellikle yüz tüylerinden kurtulmak mümkün. Nasıl mı? İşte yanıtı…

NOHUT UNU VE ZERDEÇAL KARIŞIMI

Bu geleneksel yöntem yüzdeki tüylerden kurtulmak için kullanılıyor. Eşit miktarda nohut unu ve zerdeçalı birleştirin ve ardından bir macun yapmak için su ekleyin. Tüy almak istediğiniz bölgelere uygulayın ve kuruyana kadar bekletin. Ilık suyla yavaşça durulayın.

YUMURTA MASKESİ

Bir yemek kaşığı şekeri, bir yumurta beyazını ve yarım yemek kaşığı peygamber çiçeğini karıştırıp macun kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tüylü bölgelere kalın bir tabaka halinde uygulayın. Maskeyi kuruyana kadar bölgede bırakın.  Çıkardığınızda bir miktar tüy de beraberinde gelecektir. Duruladıktan hemen sonra sakinleştirici bir nemlendirici uygulamanızda fayda var.

YULAF MASKESİ

Yarım çay kaşığı iri öğütülmüş yulaf ezmesini, bir yemek kaşığı balı ve 6-8 damla limon suyunu karıştırarak macun yapın. Bu karışımı tüylü bölgeye uygulayın. 15-20 dakika bekletin. Çıkarırken önce parmaklarınızı kullanarak dairesel hareketlerle birkaç dakika ovuşturun. Daha sonra durulayın ve nemlendirici sürün.

TUZ VE LİMON KARIŞIMI

Tuz ve limon bir araya geldiğinde istenmeyen tüyler konusunda etkili bir çözüm ortaya çıkıyor. Bir miktar taze sıkılmış limon suyunu 1 çay kaşığı tuz ile karıştırın ve boş bir sprey şişesine boşaltın. Uygulamak istediğiniz bölgeye sıkın ve bu şekilde 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra o bölgeyi ılık suyla yıkayın. Etkili sonuç almak için bu yöntemi haftada bir tekrar etmenizde fayda var. Bu yöntem zamanla bölgede ki tüylerin dökülmesini ve azalmasını sağlar.