Hem kadınların hem de erkeklerin yaz aylarındaki en büyük şikâyeti saç diplerindeki terlemeler. Saç derinizin rahatlamasını sağlamak ve saç diplerinin terlemesini önlemek için uygulayabileceğiniz basit ve pek çok yöntem var.

İşte sizi rahatlatacak yöntemler:

SAÇLARINIZI DÜZENLİ YIKAYIN

Saç diplerinin terlemesini engellemek için saçlarınızı düzenli olarak temiz tutun. Saçınızı haftada birkaç kez şampuanlayarak ve durulayarak temizleyin.

Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun

DOĞAL ŞAMPUANLAR KULLANIN

Saç sağlığınız için içeriği doğal şampuanlar kullanmanızda fayda var. Kimyasal içerikli şampuanlar saç derisini tahriş edebilir ve terlemeyi artırır.

SAÇ DERİNİZİ NEMLİ TUTUN

Saç deriniz nemli olursa terleme, kuruma ve pul pul dökülmeden kurtulabilirsiniz.

SAÇLARINIZI SIK TARAYIN

Saçınızı düzenli olarak tarayarak saç derisindeki yağların dağılmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem de terlemeyi azaltır.

DENGELİ BESLENİN

Sağlıklı bir beslenme  saç sağlığı için de çok önemli. Bol su tüketmek, taze meyve ve sebzeleri yemek ve işlenmiş gıdalardan kaçınmakta fayda var.

SAÇLARINIZI SICAK SU İLE YIKAMAYIN

Özellikle yaz aylarında sıcak sudan kaçının. Sıcak su saç köklerinin kurumasına ve pul pul dökülmesine sebep olur. Saç diplerinizi rahatlatmak için ılık ya da soğuk su tercih edebilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu