Rüyada yağmur yağdığını görmek genel manada oldukça olumlu bir mana içerir. Fakat rüyanın nasıl görüldüğü ve rüyayı kimin gördüğü mananın değişmesindeki etkenlerdendir. Gördüğünüz rüya şeytani veya psikolojik bir rüya değilse  ilahi bir mesaj veren geçmiş veya gelecekten haber veren ilahi bir rüyadır. yağmur ile ilgili genel manada verilen tabirler aşağıdaki gibidir.

Depremin ardından Elazığ ve Erzincan’da düşen kaya parçaları toz bulutu oluşturdu Depremin ardından Elazığ ve Erzincan’da düşen kaya parçaları toz bulutu oluşturdu

Rüyada zarar vermeden yağmur yağdığını görmek; bolluk ve berekete, zenginliğe işaret eder. Rüyada yağmur yağması, hayır, bereket, rızık, nimet ve rahmet ile de tabir edilir. Çünkü rüyada yağmur, Allah'ın rahmeti anlamına gelir. Rüyada şiddetli yağmur yağdığını görmek ise tehlikeli yalanlara, inanç zayıflığına ve günah işlemeye işaret etmektedir.

İnsana vaad edilen şeyin yerine gelmesine, hayra ve rızka, bolluk ve berekete, insanlara eza veren, onların hoşlanmadığı şeylerin geride kalmasına, İnsanlara ve ekili araziye zarar veren yağmur üzüntü ve kedere, Yağmurun her tarafa yağdığını görmek, ümiddini kestiği şir şeyin gerçekleşmesine, Yağmur, güzel ve geniş rızka, üzüntüden, keder ve borçtan kurtulmaya, Yağmurun seller oluşturması ve ağaçları kökünden sökmesi yenetim tarafından o bölgeye gelecek fitne ve zulme, Yağmurun sadece kendi evine yağdığını görmek, o ev halkının ulaşacağı hayra, şehrin tamamına yağarsa, oşehir halkının hepsini sevindirecek olumlu gelişmelere, Yağmur altında ıslanmak rahmete, sığınacak bir çatı vs. bulumadığı için ıslanmak üzüntü ve keder; Yağmur, duaların kabul edilmesine de delalet eder.

Rüyada yağmur yağdığını görmek, çok büyük ve hayırlı kısmetlerin geleceğine, sıkıntıların ve dertlerin son bulacağına, yaşanan hastalıklara şifa geleceğine ve küs insanların barışacağına rivayet edilir. Rüya sahibinin, işlerinde yaşanan durgunluğun yavaş yavaş düzeleceğine ve uğranılan zararın fazlasıyla geri kazanılacağına alamet eder.

Rüyada insanlara ve ekili araziye zarar veren yağmur, üzüntü ve kedere işarettir. Yağmurun her tarafa yağdığını görmek, ümidini kestiği şir şeyin gerçekleşmesine; yağmur, güzel ve geniş rızka, üzüntüden, keder ve borçtan kurtulmaya işaret eder.

Rüyada yağmur altında ıslanmak, rahmete; sığınacak bir çatı vs. bulunmadığı için ıslanmak, üzüntü ve kedere delalettir. Yağmur, duaların kabul edilmesine de delalet eder.


 

Editör: Merve Kiraz