Renklerin sarıdan kırmızıya yaptığı yolculukta mevsimin güzelliklerini gezerek de görebilirsiniz. Sıcak havalardan bulanıp serin havalara geçiş yaptığımız bu günlerde Türkiye’nin çeşitli yerlerini gezip ciğerlerinizi temiz havayla doldurabilirsiniz.

Henüz gideceği yere karar veremeyenler için işte bazı öneriler:

1. Kapadokya

Kapadokya, sonbaharda büyüleyici manzaraları ve serin havasıyla ziyaretçilerini cezbeden bir rota. Balon turları ve peri bacaları, bu dönemde ayrı bir güzellik kazanır. Hafif kızarmış yapraklarla uyum sağlayacağı kesin olan Kapadokya’yı değerlendirebilirsiniz.

2. Yedigöller, Bolu

Yedigöller Milli Parkı, sonbaharda renk cümbüşü sunan alanlardan biri. Yürüyüş yapabilir, göllerin etrafında piknik yapabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Renklerin ulaşamayacağınız tonlarına şahitlik edebilir pek çok anı biriktirebilirsiniz.

3. Cumalıkızık / Bursa

Bursa ilinde bulunan ve merkeze yakın olan bu mahalle Uludağ’ın eteklerine kurulmuş bir mahalledir. Temiz havasını ciğerlerinize doldurabilir serin bir yürüyüş yapabilirsiniz.

4. Mardin

Soğuk suyla yıkayanlar yanlış yapıyor: Bunları asla soğuk suyla yıkamayın Soğuk suyla yıkayanlar yanlış yapıyor: Bunları asla soğuk suyla yıkamayın

Mardin, tarihi dokusu ve taş evleriyle sonbaharda ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Dar sokaklarında yürüyüş yapabilir ve Mezopotamya manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

5. Kaz Dağları, Balıkesir

Sonbahar tam da dağların havasını alabileceğiniz bir mevsim. Kaz dağları, doğal güzellikleri ve tertemiz havasıyla sonbaharda görülmesi gereken yerlerden biri.

6. Abant Gölü/ Bolu

Zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken Abant Gölü, özellikle sonbaharda renk cümbüşü sunan doğasıyla ziyaretçilerini büyüler. Huzurlu ve sakin bir kaçamak arayanlar için ideal bir alandır.

7. Maşukiye / Kocaeli

Etrafı yemyeşil olan bu rotada sonbahara geçişte renk cümbüşünü izleyebilir fotoğraflarla anılar biriktirebilirsiniz. Maşukiye; elma, ceviz ve kiraz ağaçlarıyla kaplı bir alandır. Aynı zamanda mangal pikniği yapıp temiz havada et yemenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu