Yapılan bir araştırmaya göre; düğünlerinde çok masraf yapmayan çiftlerin, evlilikleri daha sağlam ve uzun sürerken pahalı düğün yapanların evlilikleri daha kısa sürüyor. Peki, pahalı düğün yapan herkes mi boşanıyor? Pahalı düğün neden boşanma sebebi haline geliyor?

Pahalı düğünler çiftler için ciddi borç yaratıyor. Bu durumda henüz beraber yaşamaya başlayan çiftlerin bu yük altında ilişkileri kötü etkileniyor. Düğün sektörü masal gibi organizasyonlarla özellikle gelinlerin dikkatini çekse de uzmanlar ve araştırma sonuçları pahalı düğünlere gerek olmadığını söylüyor.

Aynı durum nişan yüzüklerinin pahalılığı ve dış görünüşe verilen önem içinde geçerli. Araştırmalara göre nişan yüzüklerinin fiyatı arttıkça boşanmaların artma ihtimali yükseliyor. Tamamen dış görünüş odaklı yapılan evliliklerde de zaman içinde boşanmalar artabiliyor.

Lezzetli turşuların sırrı: Asla erimiyor ve kütür kütür kalıyor Lezzetli turşuların sırrı: Asla erimiyor ve kütür kütür kalıyor

Uzmanlar parayı düğüne harcamaktansa balayına harcayarak evliliğin ömrünün uzatılabileceği konusunda önerilerde bulunuyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu