Orman yangınlarının önüne geçmek için hepimize önemli görevler düşüyor. Bu konuda yapılabilecek bazı önemli şeyler şunlardır:

Van'daki Erek Dağı'na kar yağdı Van'daki Erek Dağı'na kar yağdı

Ormanlarda ateş yakmamak: Ormanlarda asla ateş yakmamalı, mangal yapmamalı ve sigara içmemeliyiz. Küçük bir kıvılcım bile büyük bir yangına neden olabilir.

Çöplerimizi ormanda bırakmamak: Ormanlarda çöp atmak kesinlikle yasaktır. Cam şişeler gibi güneş ışınlarını yansıtarak yangına neden olabilecek çöplerimizi yanımızda götürmeli ve uygun yerlere atmalıyız.

Yetkililere haber vermek: Ormanlarda duman veya yangın görürsek, 177 Orman Yangını İhbar Hattı'nı arayarak durumu yetkililere bildirmeliyiz.

Orman bilincini geliştirmek: Çevremizdeki insanları da orman yangınlarının tehlikeleri konusunda bilinçlendirmeli ve yangınla mücadelede nasıl yardımcı olabileceklerini anlatmalıyız.

Ormancılık faaliyetlerini desteklemek: Ormanların korunması ve geliştirilmesi için yapılan çalışmalara destek vermeliyiz.

Sorumlu davranmak: Doğaya ve ormanlara karşı her zaman sorumlu davranmalı, yangına neden olabilecek her türlü hareketten kaçınmalıyız.

Unutmayalım ki, ormanlar hepimizin. Bu güzellikleri korumak için hepimize görev düşüyor.

Editör: Adem Küçükkaya