Duyduğunuzda gerçekliğini sorgulayacağınız, mutlaka görmek isteyeceğiniz sıra dışı kasabaları sizler için derledik.

İşte şaşırmanın sınırlarını zorlayacağınız o kasabalar…

Kaliforniya'nın Colma kasabası

Bu kasaba ölülerin yaşayanlardan daha çok olması nedeniyle dikkat çekiyor. Kasabada bin ölüye 1 yaşayan karşılık geliyor. Çünkü San Francisco yakınlarındaki tüm mezarlar buraya taşındı.  Kasabanın nüfusu mezar görevlileri, çiçekçiler ve cenaze sorumlularından oluşuyor.

İspanya'daki Setenil de las Bodegas kasabası İspanya'daki Setenil De Las Bodegas Kasabası 1280X853

Bu kasaba bazalt taşa inşa edilmesinden dolayı dünyanın dört bir tarafında taştan kasaba olarak anılıyor.  Gökyüzü yerine koca kayaların olduğu bu kasaba asırlardır duran kayanın altına turistlerin dikkatini çekmeye başarıyor.

Ardahan'da arkeolojik yüzey araştırmaları başlatıldı Ardahan'da arkeolojik yüzey araştırmaları başlatıldı

Azerbaycan Neft Daşları kasabası

Madeni Yağ olarak da bilinen kasaba açık deniz üzerinde metalden yapılmış petrol yatağı platformlarında yer alıyor. Kasabada şu an yaşayan kimse yok.

Roswell

1947 yılında UFO indiği iddia edilen kasaba dünya çapında uzaylı şehri olarak biliniyor. Kasabanın dört bir tarafı uzaylı figürleriyle kaplı.

Morocco'nun Chefchaouen kasabası

Bu kasabada duvarlar, kapılar hatta merdivenler bile masmavi. Bunun nedeni ise Yahudiler'in mavi rengin kutsal olduğuna inanmaları. 

Longyearbyen, Svalbard kasabası

Bu kasabada ki mezarlık 70 yıldır hiç kullanılmamış. Yani bu kasabada  resmi olarak ölünmüyor. Çünkü kasabadasoğuk hava ölülerin bedenlerinin çürümesini önlüyor.

 

 

Editör: Sena ERDOĞAN