Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve gaziler Karasu Nehri'nde rafting yaptı Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve gaziler Karasu Nehri'nde rafting yaptı

İnönü Mahallesinde bisiklet tamiri yapan esnaf, havaların ısınmasıyla birlikte bisiklet satışlarında ve tamiratında hareketlilik yaşandığını belirtiyor. Vatandaşlar, çevre dostu ve sağlıklı bir ulaşım seçeneği olan bisikletleri tercih ederek satıcıların dükkanlarını ziyaret ediyor. Bisiklet kullanımı, hem ulaşım hem de rekreasyon amaçlı olarak popüler hale geliyor.

Okulların tatil olmasının ardından bisiklet alımının arttığına dikkat çeken esnaf, her bütçeye uygun bisiklet seçenekleri sunarak müşterilere hizmet veriyor. Bisiklet tamiratı yapıp kiralama hizmeti de sunan esnaf, işlerinin geçmiş yıllara göre daha iyi olduğunu belirtiyor. Fiyatlarda belirli bir artış olsa da talebin yüksek olduğunu ifade eden esnaf, bisiklet sektöründe hareketliliğin arttığını gözlemliyor.

Zamların ardından ikinci el bisikletlere olan talebin arttığını vurgulayan esnaf, fiyatların günlük olarak değiştiğini ve dolar kuruyla doğrudan ilişkili olduğunu belirtiyor. Müşterilerin genellikle ikinci el bisikletlere yöneldiğini dile getiren esnaf, fiyatların yüksek olması nedeniyle asgari ücretle geçimini sağlayan kişilerin tercihini ikinci el bisikletlerden yana kullandığını ifade ediyor.

Kaynak: iha