Aslında teknolojinin üst noktalarını yaşadığımız bu zamanlarda; hatırladığımızda veya o dönemlere hiç denk gelmemiş olanların  böyle zamanlarda mı varmış diyeceği anılardan biri nüfus sayım günleriydi. Herkesin evlere kapanması ve nüfus memurlarının gelip vatandaşları tek tek sayması bu dönem için oldukça komik bir anı.

Hayatı ertelemeyin! Bu yöntemlerle erteleme alışkanlığınızı kırın Hayatı ertelemeyin! Bu yöntemlerle erteleme alışkanlığınızı kırın

O dönemlerde havalı bir genç olmak için elinde bir walkman olması yeterliydi.

Fotograf makineleri, kameralı telefonlar, bakabileceğimiz sosyal medya fotografları yoktu. Büyüklerimizin hacıdan getirdiği hac görüntüleri olan makineden çevirip çevirip aynı filme defalarca bakardık.

Kokulu silgiler, abaküsler, renkli fasülyeler, çim adamlar. pamukta yetiştirdiğimiz fasulyeler,tasolar,seyyar salıncaklar,tolga abi ile hügo çocukların vazgeçilmez eğlencesiydi. Pazar banyoları, bitip değiştirilen mutfak tüpleri,telefon kulubeleri, yani şimdi gençlere zor gelebilecek ama zamanın da güzel olan anılara devam edelim. Yeni ayakkabı alanın ayağına basılıp hayırlı olsun denirdi. Araştırmalar ansiklopediden yapılır, çocuklar sokaklarda misket oynardı. Peki sizin de hatırladığınız anılarınız var mı ?

Editör: Yasemin Dülgeroglu