Ertan Buyruk açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Milli İradeye Karşı Yapılan Askeri Darbe Girişimi Erzincan MÜSİAD olarak her zaman karşısında durduk ve durmaya devam edeceğiz. Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin özgür iradesine, demokratik değerlerimize ve hukukun üstünlüğü ilkesine karşı hain bir darbe girişiminde bulunulmuştur.

15 Temmuz gecesi ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğüne yönelik gerçekleştirilen terör kalkışma girişimi çok şükür millet bütünlük ve birlik beraberlik içerisinde durdurulmuştur. Milletimiz ve Devletimizin bütün kurumları, bu harekete gerekli cevabı demokratik yollardan vermiştir. Canları pahasına mücadele eden kahraman milletimizin evlatları, bir an olsun gözünü kırpmadan tankların ve kalleş mermilerin önünde kendilerini siper ettiler. Darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizi, polisimizi, sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyoruz. Gazilerimize sağlıklı sıhhatli uzun ömürler diliyoruz. O gün olduğu gibi bugün de devletimizin bütünlüğü için yanında bulunan siyasilerimize, STK’larımıza, Emniyet Mensuplarımıza, Basın mensuplarımıza dik duruşlarından dolayı özellikle teşekkür ediyoruz.

Bu gece kıyamet kopacak. Ama sakın Korkmayın :) Bu gece kıyamet kopacak. Ama sakın Korkmayın :)

Milli iradeye karşı yapılan askeri kalkışma girişimini tekrar kınıyor, ülkemizin yıpratılmasına karşı yapılan her türlü belalardan sıkıntılardan Allah korusun diye dua ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde verdiğimiz tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür parçalanamaz. Kahrolsun Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oyun oynayanlar.”

Editör: Adem Küçükkaya