Bu eğitim yöntemi sayesinde çocuklar kendi hızlarında ve ilgi alanlarına göre öğrenirler. Peki, Montessori eğitiminin materyalleri nelerdir? Montessori eğitimine kaç yaşında başlanır? Detaylar haberimizde…

MONTESSORİ EĞİTİMİ NEDİR?

Montessori eğitimi, çocukların kendi öğrenme hızlarına ve ilgi alanlarına göre çalışmalarına izin veren bir eğitim yaklaşımı. Bu yöntem, öğrencilere daha fazla özgürlük ve sorumluluk verirken, öğretmenler ise rehberlik ve destek sağlar. Montessori sınıfları karışık yaş gruplarından oluşur, böylece öğrenciler birbirlerinden de bir şeyler öğrenebilirler.

MONTESSORİ MATERYALLERİ NELER?

Montessori eğitiminde kullanılan özel materyaller, öğrencilerin soyut kavramları somut bir şekilde görerek öğrenmelerine yardımcı olur. Bu materyaller, çeşitli öğrenme alanlarına odaklanır ve öğrencilere el becerilerini, matematik yeteneklerini, dil becerilerini ve daha fazlasını geliştirme fırsatı sunar.

Bazı montessori materyalleri:

Montessori İşlem Tahtası: Matematik kavramlarını öğrenmeye yardımcı olur.

Kırtasiye malzemesi alırken dikkat! Uzmanlar uyarıyor Kırtasiye malzemesi alırken dikkat! Uzmanlar uyarıyor

Montessori Harf Kartları: Dil becerilerini geliştirmek için kullanılır ve okuma yazma sürecini destekler.

Montessori Küreler: Matematiksel kavramları görselleştirerek öğrenmeye yarar.

Montessori Duyusal Materyaller: Dokunma, işitme, görme gibi duyusal deneyimlere odaklanır ve öğrencilerin bu duyularını kullanarak öğrenmelerini teşvik eder.

MONTESSORİ EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLAMALI?

Montessori eğitimine başlama yaşı, diğer okullardan farklıdır. Genellikle montessori okulları 2-3 yaş bebekleri alır. Ancak bu okullar tüm yaş gurupları için de uygundur. Ebeveynlerin çocuklarını bu okullara göndermeden önce okulu gezip bu eğitim modelini tam olarak anlamaları gerekir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu