YAŞAM

Misafirlere parmaklarını yedirecek 5 çayı tarifleri

Çay saatleri hemen hepimizin çok sevdiği saatler. Bu zaman diliminde en çok da sohbetin yanında yediğimiz yiyecekler bizi mutlu ediyor.

Abone Ol

İşte gelen misafirlere parmak yedirecek 5 çayı tarifleri:

AĞLAYAN KEK

Malzemeler:

Keki için:

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı süt

1 paket kakao (3 yemek kaşığı)

1, 5 su bardağı un (elenmiş)

1 paket Kabartma tozu

Keki ıslatmak için:

2 su bardağı süt

Sosu İçin;

1 paket çikolata sosu

2,5 su bardağı süt

Üzeri için;

1 poşet krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı:

Önce karıştırma kabında yumurta ve şeker iyice çırpın. Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamurunu hazırlayın. Yaklaşık 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz. Yağlanmış fırın kabına hamuru dökerek 170 C fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.İlk sıcağı çıkan keki kürdan ile delip 2 su bardağı sütü üzerine dökün. Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şantiyi sürün. Hazırladığınız çikolata sosunu da soğuduktan sonra üzerine dökün. Birkaç saat dinlendirip servis edin.

KISIR

Malzemeler:

2su bardağı ince bulgur

1,5 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

1  tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

2 adet limon suyu

1/2  çay bardağı nar ekşisi

6 dal taze soğan

1/2  demet maydanoz

Yapılışı:

2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Streç film ile üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin. Dilerseniz 1 yemek kaşığını biber salçası da ekleyebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin. Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısırınız hazır.