Cam silerken pek çok şeye önem verilir. Su lekesi ve bulanıklık kalmaması için özel çaba gösterilir. Bunun için pek çok malzeme bulunsa da çoğu ürün camlarda iz bırakabilir. Böyle zamanlarda genelde mikrofiber cam bezleri tercih ediliyor. Ancak gazete kâğıdı ile de başarılı bir temizlik söz konusu.

GAZETE KÂĞIDI

Gazete kâğıdı cam silme ve parlatmada çok başarılı bir temizlik aracı olarak da kullanılıyor. Özellikle gazete kağıdı kullandıktan sonra direk atıldığı için oldukça pratik. Silme işlemi sonrası kirlenen bezlerin yıkanması lekelerinin çıkmaması bazen koku yapması sizi yorabilir. Oysa eski bir gazeteyle bu işlemi daha pratik yapabilirsiniz.

LEKE BIRAKMAZ

Pamuklu bezlerle cam silindiğinde genelde camlarda pamukçuklar veya su damlaları kalabilire. Bu izler çok rahatsız edici ve bir o kadar da kurtulması zor bir problem. Kâğıt havlular da temizlik sonrası ardında beyaz kalıntı ve ovma yönüne göre hareler bırakırlar. Gazete kâğıdı kullanıldığında ise camın üzerinde kalıntı kalmaz.

ALERJİSİ OLANLAR KULLANMAMALI

Hamile kadınların beyni resmen değişiyor! Peki, hamilelik beyni nasıl değiştiriyor Hamile kadınların beyni resmen değişiyor! Peki, hamilelik beyni nasıl değiştiriyor

Gazete kağıdının avantajlı yanlarının dışında dezavantajları da var Gazete mürekkebine alerjisi olan kişiler olabilir. Bu tip alerjisi olanların mikrofiber bez kullanmaları daha uygun olur.

CAMLARI PARLATMANIN YOLU

Sirke sağlık ve lezzetli salatalar için çok sık kullanılır. Ancak bir faydası daha var. Sirke sayesinde camlarınızdaki su lekelerini ve parmak izlerini kolayca temizleyebilirsiniz. Bunun için bir kabı su doldurun ve üzerine bir fincan sirke ekleyin. Ardından mikrofiber bez ya da gazete kâğıdı yardımıyla silin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu