Günümüzde depresyon, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen yaygın ve ciddi bir ruh sağlığı sorunudur. Genellikle depresyon, üzüntü vd melankoli olarak görünsede bu durumun az bilinen başka belirtileride var.

Sirke buharının mucizevi etkisi sizi çok şaşırtacak! Sirke buharının mucizevi etkisi sizi çok şaşırtacak!

GİZLİ DEPRESYON NEDİR?

Bu depresyon türü maskeli olur ve aşırı mutluluk ve coşku hali içerdiğinden insanlar tarfından farkedilmeyebilir. Depresyonun sadece mutsuzluk haliyle sınırlı olmadığı, bazen de kişinin kendini zorla mutlu ve enerjik göstermeye çalıştığı uzmanlar tarafından sıkça belirtiliyor. Bu depresyon çeşidi, kişinin sıkıntılarını saklayarak dışarıya karşı sahte bir mutluluk maskesi takmasıdır.

Bu depresyon türü kişinin gerçek duygusal durumunu anlamayı zorlaştırır ve dolayısı ile yardım almayı engeller. Çünkü depresyonu tedavi edebilmek için önce teşhis etmek gerekir.

Pek çok kişi bazen kendini iyi hissetmesede sosyal normlara ve beklentilere uymak için mutlu görünmeye çalışırlar. İnsanlar, sürekli mutlu ve başarılı görünmenin bir zorunluluk olduğu dünyada bazen içsel sıkıntılarını gizleyebiliyorlar. İşte bu tam olarak maskeli bir mutluluktur.

Depresyon milyonlarca insanı etkileyen riskli bir durum olmaya devam ederken mutlaka doğru teşhis edilmelidir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu