Günümüzde popüler hale gelen ve vücudun farklı bölgelerine uygulanan epilasyon gelişmiş cihazlarla yapılıyor. Peki, zararı var mı yaptırırken nelere dikkat edilmeli?

Geleceğin yaşam sırrı: Siyah sarımsağın faydaları neler Geleceğin yaşam sırrı: Siyah sarımsağın faydaları neler

Lazer epilasyonun zararları ve olası yan etkileri neler?

Lazer epilasyon sonrasında ciltte kızarıklık, ödem ve kabarcıklar görülebilir. Bunlar olması normal durumlardır ve kısa süre sonra kendiliğinden geçer. Ancak dalga boyları ve dozlar çok önemlidir. Uygun olmayan dalga boyları ile veya hatalı dozlar lazer epilasyondan sonra ciltte yanık leke ve kalıcı izler oluşturabilir. Öte yandan konusunda uzman kişilere yaptırılmalı.

Genital bölgeye lazer epilasyonun zararı var mı? Kısırlık yapar mı?

En çok merak edilenlerden biri lazer epilasyonun kısırlık yapıp yapmayacağı sorusu. Ancak lazerin tek amacı tüylerden kurtulmak değil estetik kaygılarda var. Lazer epilasyon cihazlarının nüfus etme derinlikleri yüzeyseldir.  Deri ile sınırlı olduğundan, iç organlara zarar verebilme riski yoktur. Dolayısıyla lazer epilasyonun kısırlık yapması mümkün değildir. Zararı yoktur.

Hamileler ve emzirenler için lazer epilasyon zararlı mı?

Gebelik durumunda lazer epilasyon yapılmaz. Emzirme döneminde ise lazer epilasyon yaptırmanın herhangi bir sakıncası yoktur.

Lazer epilasyon terlemeyi durdurup zarar verir mi?

Araştırmalar lazerin koltuk altında herhangi bir değişiklik yapmadığını ortaya çıkarıyor. Yani lazer epilasyonun ter bezlerinin az veya çok çalışmasını etkilediğine dair de herhangi bir veri yoktur.

Ancak her durum gibi bu durumu da mutlaka ciddiye alıp uzman ellerde işlem yaptırmak gerekiyor. Aksi bir durum kötü sonuçlar doğurabilir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu