Kredi kartını kullanarak internet alışverişini yapan milyonlarca hak sahibini ilgilendiren o gelişme tüketici şikayet hattını kitlendikten sonra ortaya çıktı. Aralık ayında yapılan online alışverişler hayal kırıklığına uğratabiliyor.

Tüketici ürün aldığı halde evine ulaşamayabiliyor. Son günlerde sıklıkla artan şikayetler Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez tarafından ele alındı tüketiciye bir türlü ulaşamayan mal ya da ürüne yönelik olup meydana gelen mağduriyetin ortadan kaldırılması için neler yapılması gerektiğine tek tek değindi.

Dev bankada sistem çöktü! Hesabında para bulunan dikkat etsin Dev bankada sistem çöktü! Hesabında para bulunan dikkat etsin

Harcama İtirazı Yapmak Gerekiyor!

Art niyetli satıcıların çoğalmasıyla beraber yapılabilecek ilk işlem kredi kartı sahibinin ters işlem ibrazı adı verilen süreci başlatmasıdır. Eğer usulsüzlük olduğu fark edilirse bankaya harcama itirazı başvurusunda bulunulmalıdır.

“Ters İbraz” İşlemi Nedir?

Ters ibraz adı verilen bu yöntem kart sahibinin hakkını korumayı sağlar. Banka tarafından işlemin yapılmış olduğu iş yerine ödemenin yapılması talep edilir. Kart sahibi haklı bulunduğunda ve ürün teslim alınamadığında maliyeti bankalar arası transfer yöntemi ile alıcıya geri döner.

Editör: Doğu Gazetesi