YAŞAM

Kozmetikte öne çıkan markalar ve en tutulan ürünleri

Kozmetik dünyasında aradığınızı bulmakta zorlanıyor musunuz? Panik yok doğru yerdesiniz

Abone Ol

Kozmetik dünyasında kadınlar için ekmek, su gibi bir anlama gelen birçok üründe en iyi olan markaları sıraladık. 

1. Chanel

1. sırada Çok pahalı olan Chanel kozmetiklerini satın aldığınızda bunu kendinize bir yatırım olarak düşünebilirsiniz.
Ve iş ruja gelince, hayatımızda “Chanel kırmızısı” denen bir gerçek var. Kırmızı ruj kullanıyorsanız ve bütçeniz de uygunsa Chanel kırmızı ruj çantanızdaki yerini almalı. Markanın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

2. Estee Lauder

Estee Lauder, kaliteyi en iyi önde gelen bir markadır.
Cilt bakım ürünleri ve makyaj malzemeleri konusunda dünya liderlerinden biri olan Estée Lauder, En çok tercih edilen markalardan biridir.
En çok pudra, gece serumu, fondöten en çok tavsiye edilen ürünlerdir.

3. Dior

Rujların çok tavsiye edilen ve değerli bir markadır.
Dior Addict rujları muhtemelen dünyanın en çok satan rujları olabilir.
Ayrıca Addic parfüm de aynı şekildedir.

4. Guerlain

Dünyanın en eski kozmetik firmalarından biri Guerlain markası , hem parfümlerinde hem de makyaj malzemelerinde ön plana çıkıyor.
Bu firma kozmetik dünyasındaki değişimlere çok iyi uyum sağlayarak sektördeki yerini hiç kaybetmemiştir.
Guerlain ürününü deneme şansınız varsa kesinlikle tavsiye ederim: Meteorites Pearl Powder.

5. Lancome

Kozmetik dünyasının devlerinden biri olan Fransız marka, her şeyden önce maskaraları ve oje renkleri ile öne çıkıyor.

6. MAC

Mac markası makyaj sanatçılarının favori markalarından biri haline geldi.
Makyaj fırçaları, suya dayanıklı eyeliner ve rujları ile öne çıkan markanın bir ürünü popüler hale geldiğinde bulmak oldukça zor olabiliyor.

7. Clinique

Clinique, makyajdan çok cilt bakım ürünleriyle ön plana çıkan bir marka.
Alerjik ciltlere uygun cilt bakım ürünleri de sunan Clinique, kozmetik dünyasında oldukça prestijli bir yere sahip firmalardan biridir.

8. Nars

1994 yılında kozmetik dünyasına adım atan Nars, “Orgasm” serisiyle kısa sürede dünya çapında adından söz ettirdi.
Orgasm Blush, hala dünyanın en beğenilen allık renklerinden biridir.

9. L’Oréal Paris

Bir dünya devi olan L’Oreal, makyajda da trendleri belirleyen bir marka.
Tabii ki sadece makyaj değil, cilt bakım ürünleri ve saç bakım ürünleri de en popüler olanlar arasında.
Cilt bakım ürünleri düşük fiyatı ve yüksek kalitesi nedeniyle tercih edilirken, birçok kuaför salonu kendini kanıtlamış saç bakım ürünlerini kullanıyor.
Makyaj ürünleri arasında açık ara en beğenilen ürün: True Match Foundation, markanın şu an öne çıkan ürünü Air Volume Mega Maskara.

10. Maybelline New York

Amerika’nın en büyük kozmetik şirketlerinden biri. Uygun fiyatları ile dünyanın en çok satan ve beğenilen markalarından biridir.
Kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla müşterilerine sunan Maybelline’nin en popüler ve en çok satan ürünü Instant Age Eraser kapatıcı.

11. NYX

Nyx, sadece uygun fiyatlı değil, aynı zamanda size gerçekten yüksek kaliteli ürünler sunan markalardan biridir. Bu sayede sektördeki en hızlı büyüyen markalardan biri haline gelmiştir.
sizler için En İyi Kozmetik Markaları Bakımlı Kadınların Tercihin 2022 ilk on bir markasını inceledik. Umarız sizler için faydalı olmuştur.

12. Unilever

Unilever, dünyanın en büyük perakende şirketleri arasında yer almaktadır. Şirket ayrıca Axe / Lynx, Dove, Lifebuoy, Pond’s, Close-Up, TRESemme, Suave, Sunsilk ve Vaseline gibi popüler kozmetik markalarıyla kozmetik endüstrisinde kendine yer edinmeyi başarmıştır. Unilever, 2017 yılında, dünya çapındaki prestijli güzellik ve koku markaları portföyünü genişletmek için Unilever Cosmetics International adlı yeni bir şirket kurduğunu duyurdu.

13. Procter & Gamble

ABD’nin Ohio eyaleti merkezli P&G, Aussie, Gillette, Head & Shoulders, Herbal Essences, Ivory, Olay, Old Spice, Pantene, Safeguard, Secret, Crest, Oral-B, Scope, Art of Shaving dahil olmak üzere birçok tanınmış marka ile cilt bakımı ve saç bakımı alanında önemli bir yere sahiptir. Şirket erkekler, kadınlar, bebekler ve çocuklar için çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunmaktadır.

14. Coty

Coty, son yıllarda güzellik markalarını satın alarak devasa bir kozmetik firmasına dönüşmüştür. Şirket, parfüm, profesyonel saç bakımı ve renkli kozmetik ürünlerinde geçtiğimiz 5 yıla tam anlamıyla damgasını vurdu. Şirketin Adidas, Clairol, CoverGirl, David Beckham, Katy Perry, Max Factor, Rimmel, Sally Hansen ve Wella gibi markaları bulunuyor. Coty şirketi ayrıca Marc Jacobs, Calvin Klein, Chloé, Gucci, Hugo Boss ve Felsefe gibi lüks markaların da sahibidir.

15. Shiseido

1872’de Japonya’da kurulan ünlü kozmetik firması günümüzde cilt bakımı, parfüm, saç bakımı, güneş bakımı, vücut bakımı ve makyaj dahil olmak üzere her türlü kişisel bakım ürününü üretmektedir. Popüler markalarından bazıları Shiseido, Za, Senka, Anessa, Sea Breeze, Nars ve Bare Essentials’dır.

16. Beiersdorf

Beiersdorf 130 yıldan fazla bir süredir cilt bakımı ve vücut bakımı markaları dahil olmak üzere çok çeşitli kişisel bakım ürünlerine sahip bir çatı şirketidir. En önemli markalarından bazıları Nivea, Eucerin, Labello, Florena ve La Prairie’dir.
Türkiye’de de en çok bilinen kozmetik firmaları arasında yer almaktadır ve ürünleri ülkemizdeki tüketiciler tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

17. FLORMAR

İtalya’nın Milano kenti merkezli olan Flormar, 1970 yılından itibaren İstanbul’da hizmet vermeye başlamıştır. 2008 yılından itibaren perakendecilik sektöründe de yer alan firma bugün dünyanın 250 şehrinde yaklaşık bin mağazası ile müşterilerine en iyi kozmetik, makyaj ve kişisel bakım ürünlerini sağlamaktadır.  Flormar’ın çoğunluk hissesi 2012 yılında üç nesilden beri aile şirketi olarak işletilen Groupe Rocher’de bulunmaktadır.

18. PASTEL

Pinkar ismi ile en iyi Türk kozmetik firmaları arasında yer alan marka 1989 yılı itibarıyla Pastel markası ile sektörde yerini almaya başladı. Son derece ilgi çekici ürünleri ile adından söz ettiren marka günümüzde onlarca farklı kategoride binlerce ürün gamına sahiptir.

19. ARKO

Arko nem, Evyap, Sabun, Yağ, Gliserin Sanayi ve Ticaret A.Ş. isimli Türk sabun ve kişisel bakım ürünleri üreticisi firmanın üretmiş olduğu kişisel bakım ürünlerinin genel adıdır. En köklü Türk kişisel bakım ve kozmetik markaları arasında yer almaktadır. 1957 yılından beri sektörün en ünlü markaları arasında yer alan Arko, günümüzde 50’den fazla ülkedeki mağazalarda yer almaktadır.

20. GOLDEN ROSE (ERKUL KOZMETİK)

1983 yılında bir Türk kozmetik firması olarak kulan Erkul Kozmetik’in ana marka ismi Golden Rose’dir. Firma Golden Rose, Classics, Miss Selene ve Emily markaları ile oje, ruj, maskara, far, allık, fondöten ve lipgloss gibi renkli kozmetik ürünlerinin üretimi konusunda faaliyet gösteren yüzde yüz Türk sermayeli bir şirket olarak faaliyerlerini sürdürmektedir.
Oje üretiminde dünyanın 5 büyük üreticisinden biri olan Erkul Kozmetik, Avrupa, BDT ülkeleri, Balkanlar, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Amerika olmak üzere 5 Kıtada 90’dan fazla ülkeye ihracat yaparak başarısını sınır ötesine taşımıştır.

Unutmayın ki cilt yapısı kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Bu sebeple her ürün her insanda aynı etkiyi göstermez. Tüm bunları göz önüne alarak cilt yapınızı iyice kavramanız ve  cildinize en uygun tipteki ürünleri tercih etmeniz sizi daha memnun edecektir.